5 filme care te baga in sperieti

5 filme care te baga in sperieti

Majoritatea filmelor care te baga in sperieti sunt horror-uri, dar pot fi si alt fel de filme, din alte genuri. Mai mult decat atat, nu intotdeauna te sperii de un intreg film, alteori ajunge o simpla secventa, care sa-ti ramana in minte si care sa te “bantuie” si sa te faca sa te uiti sub pat inainte sa adormi si chiar, de ce nu, sa dormi cu lumina aprinsa.

Un varcolac american la Londra (An American Werewolf in London), 1981

Un varcolac american la Londra
Sursa

Filmul lui John Landis aduce cu sine o pleiada de imagini de pe ecrane, care te vor baga in sperieti, si o alta de imagini pe care probabil le vei revedea in minte, cand vei incerca sa adormi. In plus, faptul ca personajul principal, cu care tinem pana la sfarsit, se transforma in intr-un monstru hidos care ataca oameni, contribuie la crearea imaginilor ingrozitoare. Rick Baker s-a ocupat de efectele speciale de machiaj cu o maiestrie terifianta.

Tortura (Misery), 1990

Tortura
Sursa

A fost vreodata un personaj negativ feminin mai infricosator decat Annie Wilkes, in interpretarea lui Kathy Bates? Initial, ea pare o femeie blanda si cumsecade, asistenta perfecta pentru recuperarea dupa un accident de masina, dar se dovedeste a fi de fapt o fana nebuna si obsedata a lui Paul Sheldon, un scriitor care a facut greseala de a-l omori, in carte, pe personajul ei preferat. Paul este sechestrat, torturat si fortat sa rescrie cartea.

Inregistrare ([REC]), 2007

Inregistrare
Sursa

Cu toate ca este un film cu zombie, este probabil unul dintre cele mai bune din industrie, pentru ca este extrem de complex si de convingator, pentru ca partile cu zombie nu sunt exagerate, iar cele cu actrita principala par perfect adevarate. Cele mai terifiante momente sunt cele de la final, in care luminile se sting si este pornita functia de noapte a camerei de filmat. Nu putem intelege exact ce se afla in incaperea cu ultimii doi oameni neinfectati, insa, din aluziile pe care le putem deduce, par ingrozitor.

Stralucirea (The Shining), 1980

Stralucirea
Sursa

Unul dintre cele mai bune filme horror, Stralucirea lui Stanley Kubrick este o productie care te baga in sperieti si care te urmareste mult dupa ce filmul s-a terminat. Jack Nicholson interpreteaza unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale, Jack Torrance. Shelly Duval o interpreteaza intr-un mod extrem de convingator pe sotia acestuia, Wendy, iar Danny Lloyd este micutul Danny in film. Cea mai infricosatoare scena este bineinteles cea in care Jack sparge cu un topor usa de la baia in care se ascunde Wendy si spune faimoasa replica horror: “Here’s Johnny!” (“Iata-l pe Johnny!”).

Coborare intunecata (The Descent), 2005

Coborare intunecata
Sursa

Cu o proportie aproape majoritara de personaje feminine, Coborare intunecata incepe cu moartea sotului si a fiicei personajului principal, Sarah, scena care ne face sa ne apropiem de aceasta si sa fim de partea ei. Filmul continua cu scene declansatoare de claustrofobie si de frica de intuneric si abia apoi apar monstrii. Deci, trebuie sa spunem ca acesta este cu adevarat un film infricosator, daca reuseste sa ne sperie inainte ca personajele negative sa-si faca aparitia.

Acestea sunt doar 5 filme interesante care te pot baga in sperieti. Deigur, mai sunt multe altele, la fel de infricosatoare si de terifiante ca acestea sau poate chiar mai mult. In functie de lucrurile care ne sperie in general, asa privim si filmele horror. Asadar, ce alte filme horror crezi ca ar trebui sa mai adaugam la lista productiilor care te baga in sperieti?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook