7 filme care nu stiai ca au fost inspirate din carti

7 filme care nu stiai ca au fost inspirate din carti

Se zice ca filmele care au o popularitate mare sunt, de obicei, cele inspirate din bestsellere apreciate deja de milioane de oameni. Aceasta este o reteta a succesului si un secret pe care il stiu marii producatori cu experienta, de la Hollywood. Dar unele filme au un succes atat de mare in box office, incat depasesc notorietatea cartilor in sine. Iata cateva exemple de filme care au la baza carti cunoscute.

Die Hard (1988)

die hard

Bazat pe cartea Nothing Lasts Forever, scrisa de Roderick Thorp, in 1979. Nothing Lasts Forever este, de fapt, continuare cartii The Detective, care a fost transformata in filmul cu acelasi nume, in 1968. Insa dupa ce actorul principal din primul film a refuzat rolul in Die Hard (1988), scenariul a fost modificat si pelicula a fost conceputa ca film de sine statator.

Drive (2011)

Drive

Bazat pe cartea Drive, scrisa de James Sallis, in 2005. Cartea este prima dintr-o serie, avand continuarea Driven, publicata in 2012. Filmul a avut un real succes si a fost foarte bine primit de critici, fiind numit un tribut adus filmelor cu masini si un film clasic pentru contextul din L.A. Cartea a fost inspirata din alte filme cunoscute ale genului, mai ales povestile in care personajul principal este eroul.

Apollo 13 (1995)

Apollo 13

Bazat pe cartea Lost Moon: The Perilous Voyage of Apollo 13, scrisa de Jim Lovell si Jeffrey Kluger, in 1994. Aceasta drama istorica prezinta intamplarile petrecute in misiunea Apollo 13, in 1970. Cartea este un documentar care relateaza aventurile lui Jim Lovell, unul dintre autorii cartii, care a fost astronautul din misiunea Apollo 13.

Shrek (2001)

Shrek

Bazat pe cartea Shrek!, scrisa de William Steig, in 1990. La un an dupa aparitie, Steven Spielberg a cerut drepturile de autor pentru a face film din aceasta carte de copii, cu poze. Spielberg si-a dorit un film clasic, inspirat dintr-o poveste originala, insa Jeffrey Katzenberg l-a convins sa creeze o animatie dinamica, cu scopul de a concura cu filmele Pixar. Filmul a parodiat si alte povesti nemuritoare populare. 

Mrs. Doubtfire (1993)

Mrs. Doubtfire

Bazat pe cartea Alias Madame Doubtfire, scrisa de Anne Fine, in 1987. Acest film, care a aparut in anul 1993, este o adaptare fidela a cartii scrise de Anne Fine. Ecranizarea se gaseste in top 100 cele mai amuzante filme create vreodata. S-a vorbit chiar si de crearea unei continuari a filmului, in anul 2001.

Planet of the Apes (2001)

Planet of the Apes

Bazat pe cartea La Planète des Singes, scrisa de Pierre Boulle, in 1963. Aceasta carte clasica a fost publicata prima data in Franta si a fost tradusa in engleza, in acelasi an. Filmul mai are doua continuariRise of the Planet of the Apes (2011) si Dawn of the Planet of the Apes (2014), precum si un serial cu acelasi nume, care a avut premiera in 1974.

Forrest Gump (1994)

forrest gump

Bazat pe cartea Forrest Gump, scrisa de Winston Groom, in 1986. Filmul Forest Gump a avut un succes atat de mare, incat lumea a uitat de cartea cu acelasi nume. Intre carte si ecranizare exista cateva diferente, unul dintre ele fiind sfarsitul, care este mai dramatic in film. Autorul a scris o continuare ca cartii, care se intituleaza Gump and Co.

Care sunt filmele tale preferate din lista de mai sus?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook