8 secvente erotice in filmul romanesc

8 secvente erotice in filmul romanesc

Filmul romanesc este dezinvolt in multe privinte, mai ales pentru ca abia dupa Revolutie a avut libertatea de a exprima anumite trairi umane. In fapt, se poate spune ca adevarata imagine a cinematografiei romanesti cu toate realitatile sociale, personale si intime a fost vizibila doar dupa anul 2000. Cu toate acestea filmelor noastre nu le-a lipsit niciodata erotismul, primele scene de acest fel datand de la finalul anilor '60.

Rautaciosul adolescent (1969)

Rautaciosul adolescent
Sursa

Rautaciosul adolescent a fost probabil filmul care a spart gheata din punctul de vedere al erotismului din cinematografia romaneasca, cu o singura secventa, in care Irina Petrescu se afla intr-o ipostaza intima alaturi de Iurie Darie. Scena a reusit sa scape cenzurii numai prin faptul ca a fost taiata pentru aprobare si readaugata inainte de distributie si astfel, filmul romanesc a facut un prim pas in rezistenta in fata cenzurii.

Proba de microfon (1980)

Proba de microfon
Sursa

Proba de microfon ne aduce o secventa erotica ceva mai vizibila. In aceasta ii avem in prim plan pe Mircea Daneliuc si pe Tora Vasilescu, casatoriti in viata reala, intr-o scena totusi discreta si de bun-simt, care marca de fapt incheierea actului sexual. Insa Mircea Daneliuc a avut, din postura de regizor, ocazia de a mai crea si alte scene erotice ulterior.

Liceenii Rock 'n' Roll (1992)

Liceenii Rock 'n' Roll
Sursa

Nicolae Corjos s-a numarat printre primii regizori care s-au bucurat de libertatea de dupa ridicarea cenzurii. Acesta a creat una dintre scenele erotice bine cunoscute din cinematografia noastra, cea dintre Stefan banica Jr. si Oana Sarbu, in Liceenii Rock 'n' Roll. Scena tinereasca si pasionala a fost indelung comentata pentru expunerea larga a celor doi tineri actori.

Patru luni, trei saptamani si doua zile (2007)

Patru luni, trei saptamani si doua zile
Sursa

Celebra productie a lui Cristian Mungiu, Patru luni, trei saptamani si doua zile, a adus in fata publicului o alta fata a scenelor erotice. Cu toate ca scenele de viol sau scenele tulburatoare de acest fel mai fusesera prezente si in alte productii, in acest film, impactul a fost mult mai mare prin forta sugestiei, dar si prin intregul subiect abordat.

Boogie (2008)

Boogie
Sursa

Dragos Bucur a devenit, prin filmul Boogie al lui Radu Muntean, un actor demn de admirat pentru consecventa sa in realizarea scenelor erotice. Imaginile cu acesta nud sunt destul de explicite pe parcursul filmului, cat si pe posterul de prezentare, insa si in acest caz sugestia joaca un rol important si aduce numeroase alte implicatii.

Poker (2010)

Poker
Sursa

Dupa prima incercare timida de a reliefa sexualitatea in Supravietuitorul, Sergiu Nicolaescu a revenit in anul 2010 cu o imagine pregnanta pentru cinematografia romaneasca. In secventa din Poker, o putem vedea pe actrita Alexandra Catalina Grama (Jojo) iesind complet dezbracata dintr-o piscina, creand astfel o imagine a erotismului si a seductiei feminine.

Marti, dupa Craciun (2010)

Marti, dupa Craciun
Sursa

Scena de deschidere a fimului Marti, dupa Craciun, a conversatiei intime dintre personajele interpretate de Mimi Branescu si Maria Popistasu este una dintre sercventele erotice care au contribuit cu candoare la aceasta parte a cinematografiei romanesti. Desi explicita, scena nu este deloc vulgara si pregateste perfect publicul pentru introspectiile sentimentale si dramatice care urmeaza sa apara in film.

Loverboy (2011)

Loverboy
Sursa

Loverboy este probabil unul dintre cele mai remarcabile filme romanesti la categoria secvente erotice, pentru ca puncteaza cu nonsalanta acest subiect. Scenele erotice, dintre personajele interpretate cu succes de cuplul de actori deja bine cunoscuti Ada Condeescu si George Pistereanu, inlatura din start frivolitatea si vulgaritatea episoadelor precedente, construind scene artistice deosebite.

Acestea sunt 8 dintre productiile romanesti care au reliefat scene erotice deosebite de-a lungul timpului. Desigur mai sunt multe alte productii cu acest tip de scene, insa unele dintre ele au pierdut esenta artistica a cinematografiei sau au fost mult prea tulburatoare pentru a fi apreciate la adevarata lor valoare. 

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook