Cele mai bune filme alb-negru

Cele mai bune filme alb-negru

Filmele alb-negru nu mai sunt de mult printre preferintele generatiei tinere, insa cei care stiu sa aprecieze cu adevarat cinematografia universala trebuie sa inteleaga valoarea acestor productii si faptul ca au reprezentat una dintre cele mai glorioase perioade de la inceputul cinematografiei si motorul de pornire pentru Hollywood. Sunt multe productii de exceptie printre acestea, insa unele dintre ele au avut un impact asupra societatii in momentul in care au fost lansate sau asupra domeniului in general.

Pi, 1998

Cel mai nou film din aceasta lista, Pi este realizat in 1998 si s-a dorit a fi un experiment de debut pentru regizor, care i-a si reusit. Cu toate ca multi au considerat filmul alb-negru a fi din trecut, productia este cum nu se poate mai potrivita, pentru ca subiectul si complexitatea povestii beneficiaza de mult mai mult suspans, ce devin mai interesante tocmai prin portretizarea lor in alb-negru.

Passion of Joan of Arc, 1928

Considerat a fi cel mai bun film pe baza vietii eroinei legendare, Passion of Joan of Arc este un film alb-negru mut, dar care reuseste sa transmita prin imagini mai multe sentimente, emotii si trairi decat oricare alt film. Felul in care este filmat, dar si talentul actritei principale sunt elementele care iti vor da fiori si care te vor coplesi de fiecare data.

The Seventh Seal, 1958

The Seventh Seal este productia de exceptie a lui Ingmar Bergman, unul dintre cei mai buni scriitori si producatori. Pentru un film suedez al anilor ’50, Bergman a reusit sa creeze o capodopera si sa aduca in atentia publicului probleme majore, inclusiv teme religioase, care la acea vreme nu erau puse sub semnul intrebarii in mod atat de direct.

On the Waterfront, 1954

Cu toate ca realizarea a filmului a avut si un puternic substrat politic, dincolo de aceast fapt, este una dintre capodoperele erei alb-negru. Povestea spusa este de fapt una complicata, in care drama intalnesti romantismul, dar si actiunea. Marlon Brando are aici unul dintre cele mai frumoase roluri ale sale.

Schindler's List, 1993

Schindler's List este una dintre productiile mai noi din aceasta lista, insa un subiect atat de sumbru, de macabru si de trist nu putea fi prezentat sub o alta forma decat alb-negru. Trecutul cutremurator al evreilor, intr-una dintre cele mai dramatice momente ale existentei lor, este portretizat in filmul care a marcat generatii intregi.

The Third Man, 1949

Apartinand subgenului film-noir, The Third Man este o poveste despre un triunghi amoros. Povestea complicata si spumoasa, alaturi de coloana sonora de exceptie sunt elementele care au facut ca acest film sa fie unul atractiv, dar si misterios. Filmul este ecranizarea povestii scrise de Graham Greene si a dovedit ca filmele bune nu trebuie facute neaparat la Hollywood.

It's a Wonderful Life, 1946

It's a Wonderful Life a fost una dintre productiile care si-a schimbat incet drumul in cinematografie. Daca la inceput, dupa lansare, nu a fost apreciat de public, la ceva timp dupa, a devenit unul dintre cele mai urmarite filme ale lui Frank Capra. Un film perfect pentru familie, revitalizat de sarbatori in general, plin de farmec, de bucurie si invaluit intr-o coloana sonora minunata.

Psycho, 1960

Unul dintre cele mai bine cunoscute filme alb-negru, una dintre cele mai celebre filme ale lui Alfred Hitchcock, cel mai cunoscut thriller si inspiratia pentru numeroase productii care au urmat, toate acestea converg catre un singur nume - Psycho. Filmul iconic a dat nastere numeroaselor motive si teme abordate frecvent in acest gen.

12 Angry Men, 1957

12 Angry Men este un film captivant, dramatic si complicat de suspansul creat de nervii intinsi la maxim. Cu toate ca actiunea se desfasoara in micuta camera a juratilor, felul in care este dezvoltata actiunea din interpretarile si din discutiile lor sunt elementele care fac ca aceasta capodopera in alb-negru sa fie una dintre cele mai valoroase.

Raging Bull, 1980

Raging Bull este cel mai bun film alb-negru, pentru ca are totul. Este realizat cu o desavarsita maestrie artistica, filmat intr-un stil special si pune in prim plan o poveste cat se poate de reala si de cruda. In plus, Robert de Niro joaca aici unul dintre cele mai bine cunoscute si mai apreciate roluri ale sale, care a fost caracterizat chiar ca cel mai bun din rol din intreaga cinematografie.

Acestea sunt cele mai frumoase filme alb-negru, insa cu siguranta nu singurele care merita a fi mentionate. Filmele alb-negru au fost primele etape ale cinematografiei de astazi si au conturat genuri, personaje si subiecte pe care si astazi le urmarim cu interes. Care este cel mai bun film alb-negru al tuturor timpurilor?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook