Cele mai bune scene introductive

Cele mai bune scene introductive

Scenele introductive sunt cele care fac un film sa straluceasca, sunt cele care te fac sa nu schimbi canalul, cele care iti dezvaluie din primul moment daca acel film te va captiva si de ce. Unele te lasa cu emotii si cu intrebari, pentru a urmari actiunea mai departe, altele iti ofera direct finalul, pentru ca mai apoi filmul sa te surprinda cu intreaga poveste. Iata care sunt unele dintre cele mai bune scene introductive din cinematografie.

Blade Runner

Blade Runner este adaptarea creata de Ridley Scott dupa romanul lui Philip K. Dick, Do Androids Dream of Electric Sheep. Este una dintre cele mai memorabile scene introductive din cinematogarfie, pentru ca este complexa si ilustreaza perfect decorul de desfasurare al actiunii. O serie de imagini grandioase acompaniate de o muzicalitate specifica, asa se poate rezuma una dintre cele mai bune scene introductive.

A Matter of Life and Death

Un inceput de film impresionant, in care imaginile nu sunt exceptional de clare sau de usor de inteles, insa povestea spusa de o voce masculina este cea care ne introduce in atmosfera de film. Apoi, incepem sa intelegem cui apartin vocile si cine sunt personajele care discuta intre ele, insa adevaratul motiv pentru care sunt acolo ne ramane un mister de dezvaluit pe parcursul filmului.

The Seashell & the Clergyman

Germaine Dulac a creat The Seashell & the Clergyman si a inceput filmul cu o scena extrem de interesanta. Tipic pentru filmele suprarealiste de exceptie, aceasta capodopera in alb-negru este una plina de mistere. Scena de inceput marcheaza un hol intunecat, la capatul careia o usa deschisa lasa lumina sa intre, in timp ce muzica acompaniaza fiecare miscare dincolo de acest spatiu.

Apocalypse Now

Francis Ford Coppola a deschis Apocalypse Now cu una dintre cele mai celebre scene din istoria cinematografiei. Tot ce vedem la inceput este o padure exotica, pe deasupra careia trec elicoptere. O explozie porneste imediat un foc mistuitor, iar pe fundal putem asculat melodia "The End" si incet, incet ne este itrodus si un personaj al filmului despre Razboiul dfin Vietnam.

The Shining

The Shining este unul dintre cele mai celebre filme horror, fiind realizat de Stanley Kubrick. Regizorul a decis sa deschida productia prin imaginea de ansamblu a peisajului local, pentru ca apoi sa puna accent pe un vehicul, care strabate drumuri lungi. Muzica folosita pe coloana sonora ne indica la inceput stilul macabru al filmului.

Daca scenele introductive ale filmelor te fascineaza si iti starnesc imaginatia asupra a ceea ce va urma, atunci cu siguranta cele mentionate mai sus iti sunt cunoscute. Mai sunt multe alte filme de exceptie, cu scene introductive care te vor fermeca si te vor tine aproape de ecran pana la final. Ce alte scene introductive te-au mai fermecat pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook