Cele mai ciudate filme de pana acum

Cele mai ciudate filme de pana acum

Pentru pasionatii de filme, nu mai este niciun secret care dintre productiile internationale sunt demne de urmarit si care nu! Insa exista si filme care ne lasa cu o multime de intrebari la final, filme bizare si ciudate din care intelegem mai mult sau mai putin actiunea si personajele. Chiar si asa, unele dintre aceste productii au fost deosebit de apreciate si de admirate, motiv pentru care le reluam si noi in aceasta lista a celor mai ciudate filme de pana acum.

Primer

Primer este ocazia unica probabil de a vedea un film despre calatoria in timp realizat cu buget redus: doar 10 000 dolari. Cu o investitie minimala, nu este de mirare ca filmul este absolut bizar pentru o productie de la care am astepta cele mai scumpe si mai sofisticate efecte speciale. Primer este filmul care nu ofera aproape nicio explicatie pentru actiunea sa sau despre ce se intampla cu personajele.

Cloud Atlas

Filmele lui Andy Wachowski ar putea toate intra cu usurinta pe lista noastra, insa Cloud Atlas este cea mai noua productie a sa care ne-a lasat o multime de semne de intrebare. Cu un subiect complex, cu o insiruire de evenimente pe care nu le putem defini cu exactitate si cu plimbari neasteptate in timp, acest film este probabil unul dintre cele mai bizare ale ultimilor ani. Cloud Atlas este un amestec de actiune bizara si de emotii bine definite.

Holy Motors

Holy Motors a frapat cinefilii inca de la inceput. In acesta vedem un personaj si activitatile sale de pe parcursul a 24 de ore, in care, aparent, traieste intr-un amestec de filme, plimbandu-se in diverse parti si punand in scena diferite actiune alaturi de alte personaje. Chiar si atat de bizar si de neinteles, filmul capteaza atentia inca din primele momente in care personajul nostru participa la o scena emotionanta si totusi profund sexuala in acelasi timp.

Mulholland Drive

Multi regizori si scenaristi au incercat sa capteze in filmele lor visul. Tocmai de aceea, visul a fost unul dintre motivele multor filme deosebit de bizare, in care nici personajele, nici spectatorii nu ajung sa faca diferenta intre starea de visare si cea de constienta. David Lynch a reusit sa creeze o capodopera in acest sens prin Mulholland Drive, despre care spune ca poate fi inteles, desi multi cinefili l-ar putea contrazice.

The Tree of Life

Terence Malick este un maestru al filmelor ciudate. Toate productiile sale au o baza poetica, fiind astfel realizate la un nivel intelectual metaforic dintre cele mai inalte. Naratiunea, dar si replicile personajelor sunt construite sub forma unui flux poetic, aparent inconstient, urmarind exact gandurile de nestavilit care apar in mintile lor. Tree of Life este cel mai bizar film de acest fel al lui Malick si unul dintre cele mai dificile ale genului.

Acestea sunt doar unele dintre cele mai bizare filme de pana acum, dar nu singurele. Cu povesti uluitoare, uneori complet de neinteles pentru public, cu personaje care se comporta mai mult decat bizar, aceste productii ne lasa intotdeauna cu multe semne de intrebare dupa ce le urmarim. Dar poate ca acesta este si farmecul lor!

Ce alte filme ciudate ai mai include pe lista noastra?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook