Efectele speciale din Game of Thrones

Efectele speciale din Game of Thrones

Game of Thrones, sau Urzeala Tronurilor asa cum a fost numit in limba romana, este unul dintre cele mai populare seriale de televiziune la ora actuala. Serialul a fost creat de HBO si este o productie din categoria drama SF, avand la baza seria de nuvele fantastice a lui George R. R. Martin, intitulata A Song of Ice and Fire. Sezonul 4 al serialului va incepe in 2014, iar pana atunci fanii Game of Thrones se delecteaza in continuare cu episoadele precedente.

Filmarile pentru Game of Thrones

Game of Thrones
Sursa

Filmarile pentru Game of Thrones, pentru primele 3 sezoane, au avut loc in studiourile Paint Hall din Belfast, dar si in alte locatii exterioare din Irlanda de Nord, Malta, Scotia, Croatia, Islanda si Maroc. Pentru fiecare tara au fost alese cateva locatii strategice, potrivite anumitor scene prin procesarea ulterioara a imaginilor. Pasionatii de Game of Thrones pot vizita insa aceste locatii. Cele din Irlanda de Nord sunt mai numeroase, iar aici fanii pot vizita Muntii Mourne, Castelul Ward, Padurea Tollymore, Castelul Cairn si multe altele asemenea. Pentru cel de-al patrulea sezon, filmarile au avut loc in Croatia, in special in Dubrovnik, dar si in alte locatii, cum ar fi Palatul lui Diocletian, Fortareata Klis si alte zone din Split si de pe Muntele Mosor.

Efecte speciale in Game of Thrones

Serialul Game of Thrones este unul care prinde viata prin efectele speciale. Actiunea SF nu putea fi proiectata altfel decat cu ajutorul procesarii imaginilor. Pentru a da fanilor si mai multe motive sa urmareasca fiecare episod cu atentie, echipele care s-au ocupat de efectele speciale ale primelor sezoane au lansat materiale in care isi etaleaza munca.

Pixomondo a fost compania care s-a ocupat de efectele speciale din sezonul 2 si care a creat lumea din Game of Thrones. Cu toate ca sunt folosite numeroase ecrane si proiectari, efectele sunt extrem de bine realizate, astfel ca telespectatorii se pot bucura de o lume suprarealista deosebita, dar conturata cat mai aproape de realitate.

SpinVFX au fost cei care au adus la viata lumea Game of Thrones in sezonul 3. Din nou cu ajutorul ecranelor verzi si al CGI, echipa de specialisti a reusit sa creeze din parti mici o lume cu totul noua. Fie ca e vorba de armate de mii de luptatori, de castele fantastice sau de peisaje naturale si animale, toate sunt realizate digital.

Ce asteptari ai de la efectele speciale din Game of Thrones, sezonul 4?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook