Filme exceptionale care nu au fost nominalizate la Oscar de-a lungul timpului

Filme exceptionale care nu au fost nominalizate la Oscar de-a lungul timpului

De-a lungul timpului, numeroase productii cinematografice si-au castigat dreptul de a sta intr-o categorie a lor, una detinatoare de premii Oscar. Unele dintre acestea au fost apreciate de la inceput, chiar preconizate ca aparitii intre nominalizari si chiar intre castigatori. In acelasi timp, multe filme apreciate de cinefilii din intreaga lume, nu au fost in totalitate pe placul Academiei Americane de Film si nu au fost nici macar onorate cu o nominalizare.

Leon, 1994


Un film marcant, cu actori importanti, dar ignorat la categoria nominalizari este Leon, al lui Luc Beson. Cu toate ca productia a ramas in continuare una apreciata de public si bine cunoscuta tuturor, se pare ca povestea despre un asain dur, interpretat de Jean Reno, influentat pozitiv de micuta Mathilda, interpretata de Natalie Portman, nu a impresionat atat de mult.

Marele Lebowski (The Big Lebowski), 1998


Filmul fratilor Joel si Ethan Coen a avut un competitor desavarsit in Shakespeare indragostit in anul 1998. Subiectul filmului, axat pe povestea unei confuzii a fost apreciat de fani si de cinefili, dar nu si de Academie intr-o la fel de mare masura. Jeff Bridges interpreteaza rolul unui jucator amator de popice, Jeffery „The Dude” Lebowski, care este confundat cu un faimos miliardar cu acelasi nume.

Profesionistii crimei (Reservoir Dogs), 1992


Quentin Tarantino este nu nume ce nu scapa nicio o gala de Oscar, dar in anul 1992, filmul sau nu a fost nominalizat la nicio categorie. Alaturi de Harvey Keitel si de Tim Roth, Tarantino a imaginat povestea unui jaf de diamante esuat si a seriei de reactii si evenimente sangeroase ce au urmat.

Heat, 1995

Cu doua nume grele ca Al Pacino si Robert De Niro, filmul trebuia sa fie un succes nu numai in cinematografie, ci si in materie de premii. Din pacate, povestea cu eternul duel dintre un politist si un gangster nu a placut atat de mult Academiei. 

In timp, numeroase productii cinematografice au fost apreciate ca cel putin nominalizari sigure la Oscar, insa criticii Academiei nu au fost intotdeauna de aceeasi parere cu restul cinefililor, lasand la o parte filme ce meritau toata aprecierea. Ce alte filme credeti ca ar fi trebuit sa primeasca un Oscar de-a lungul timpului?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook