Portret de actor: Alexandru Arsinel

Portret de actor: Alexandru Arsinel

Alexandru Arsinel este unul dintre cei mai buni actori de comedie romani si a avut o contributie foarte importanta in cadrul teatrului, televiziunii, radioului si filmului din tara noastra. Despre actor se vorbeste intotdeauna la superlativ si este vazut ca un maestru al scenei romanesti. El a jucat in sute de musical-uri, piese de teatru, emisiuni de divertisment si emisiuni radio. 

Viata personala

arsinel

Sursa

Alexandru Arsinel s-a nascut pe 4 iunie 1939, in orasul Dolhasca, judetul Suceava. In 1968, actorul s-a casatorit cu actuala sa sotie, Marilena. Stela Popescu a fost dintotdeauna partenera sa de scena si au devenit o pereche iconica a teatrului romanesc.

Actorul a absolvit Facultatea de Teatru din Bucuresti, in promotia 1962. Acesta a primit numeroase premii si distinctii, de-a lungul carierei sale, care au intarit talentul sau actoricesc, printre care Ordinul Meritul Cultural, in grad de Comandor si Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revista. De asemenea, Alexandru Arsinel a lansat o serie de albume muzicale de succes.

Cariera actorului Alexandru Arsinel

arsinel

Sursa

Alexandru Arsinel este directorul Teatrului Constantin Tanase din Bucuresti. Actorul are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. Acesta a jucat in numeroase emisiuni de divertisment, productii cinematografice si seriale TV, ca de exemplu: Vacanta la mare (1962), Cerul incepe la etajul trei (1967), Ana si hotul (1981), Ca-n filme (1983), Colierul de turcoaze (1985), Vara sentimentala (1986), Miss Litoral (1990), A doua cadere a Constantinopolului (1994), Paradisul in direct (1997), Razboiul Sexelor (2007 - 2008), Toata lumea din familia noastra (2012) si multe altele.

Alexandru Arsinel a inregistrat zeci de piese pentru Teatrul National Radiofonic, printre care O noapte furtunoasa, Sarmanul Dionis, Frantuzitele, Un poet romantic, Cine-ajunge sus la fix, Casatorie cu de-a sila, Femeile care ucid barbatii, Adunarea femeilor etc. A realizat dublaje in filmele de animatie Cartea Junglei (1967), Masini (2006 - 2011), Robin Hood (1973) si Ratatouille (2008).

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al actorului Alexandru Arsinel de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook