Portret de actor: Anthony Hopkins

Portret de actor: Anthony Hopkins

Anthony Hopkins este un actor renumit de la Hollywood si unul dintre veteranii industriei internationale de cinematografie. Actorul si-a facut debutul in anul 1960, iar de atunci a ramas unul dintre cele mai apreciate talente cinematografice si nu este de mirare ca de-a lungul timpului am avut ocazia sa-l admiram intr-o multime de roluri deosebite.

Viata personala

Anthony Hopkins

Sursa

Sir Philip Anthony Hopkins s-a nascut in data de 31 decembrie 1937, in Port Talbot, Glamorgan din Wales, Marea Britanie. De-a lungul primilor ani de studii, acesta nu a avut un succes desavarsit, decat in domeniile artistice. Asadar, urma sa se indrepte spre o cariera in arte plastice sau muzicale. Insa, in 1957, se inscrie la cursurile de la Royal Welsh College of Music & Drama, iar apoi la Royal Academy of Dramatic Art din Londra si drumul spre lumea actoriei devine din ce in ce mai simplu.

Anthony Hopkins a fost casatorit de 3 ori. Primele sale mariaje, cu Petronella Barker, intre anii 1966-1972, si cu Jennifer Lynton, intre anii 1973-2002, s-au incheiat fara a veni in atentia publicului. Actorul isi imparte acum viata privata cu de cea de-a treia sotie, Stella Arroyave. Din prima casatorie, acesta are si o fiica, Abigail Hopkins.

Cariera lui Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

Sursa

Anthony Hopkins si-a facut debutul actoriesc pe scena Palace Theater din Swansea in anul 1960, cand a aparut in productia Have a Cigarette. Dupa 5 ani, a fost descoperit de Lord Olivier si a ajuns dublura acestuia la Royal National Theater. Actorul insa isi dorea foarte mult sa ajunga pe ecrane si in 1967 debuteaza in A Flea in Her Ear. Anul urmator a reusit sa se faca remarcat interpretand rolu lui Richard I in The Lion in Winter.

Nu este de mirare ca Anthony Hopkins este considerat a fi unul dintre cei mai buni actori la ora actuala. Cariera sa indelungata a fost marcata de roluri exceptionale si este in continuare unul dintre cele mai apreciate nume de la Hollywood. Printre productiile de top in care l-am putut admira pana acum se numara: The Elephant Man (1980), The Silence of the Lambs (1991), Bram Stoker’s Dracula (1992), The Remains of the Day (1993), Nixon (1995), The Mask of Zorro (1998), Hannibal (2001), Red Dragon (2002), Thor (2011) sau Hitchcock (2012).

Top 3 Anthony Hopkins

3. Nixon (1995)

2. The Remains of the Day (1993)

1. The Silence of the Lambs (1991)

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al lui Anthony Hopkins de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook