Portret de actor: Carmen Tanase

Portret de actor: Carmen Tanase

Carmen Tanase este una dintre cele mai iubite actrite din Romania la ora actuala. Rolurile sale pe scena, pe micile, dar si pe marile ecrane i-au adus reputatia unei actrite talentate si extrem de versatile, care se poate transpune usor in pielea celor mai interesante, mai amuzante sau mai impresionante personaje.

Viata personala

Carmen Tanase
Sursa

Carmen Elena Tanase s-a nascut in data de 18 ianuarie 1961, la Ploiesti. Educatia sa a fost orientata de la inceput spre domeniul stiintelor umane, ea urmand cursurile Liceului Pedagogic din Ploiesti. Ulterior, si-a descoperit chemarea pentru actorie si s-a inscris la cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, la sectia Actorie.

In viata intima, Carmen Tanase a fost casatorita cu Victor Parhon, un critic de teatru, dar care s-a astins din viata in anul 2000, dupa ce s-a luptat mult timp cu o stare de sanatate nefavorabila si precara. Din casatoria celor doi a rezultat si fiul Tudor, care s-a nascut in 1989. Asemeni parintilor sai, Tudor are o inclinatie puternica spre domeniul artistic. Astfel, dorinta lui este de a deveni regizor de film.

Cariera lui Carmen Tanase

Flacara Potcovaru Inima de tigan
Sursa

Desi rolurile care au consacrat-o in fata unui public larg din tara noastra au fost cele televizate, Carmen Tanase si-a inceput cariera in domeniul teatral. Ea a fost actrita la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, in perioada 1984-1990. Din anul 1990, ea s-a mutat la Bucuresti si a obtinut pozitia de actrita la Teatrul Odeon. Cele mai cunoscute portretizari pe care le-a realizat pe scena teatrului Odeon au fost: Dr. Martha Livingstone, Colette Duduleanu si matrona din La Tiganci.

Rolurile care au facu-o cunoscuta intregii tari sunt cele din telenovele romanesti. Carmen Tanase a interpretat roluri importante in Lacrimi de iubire si in Iubire ca in filme. Rolul Flacara Potcovaru din Inima de tigan este insa cel care prin care s-a facut remarcata si cel prin care este recunoscuta de toti iubitorii de telenovele si nu numai din Romania.

Carmen Tanase este una dintre cele mai apreciate actrite din tara noastra. Pentru prestatiile sale, ea a primit si numeroase premii, cum ar fi Premiul pentru Cea mai buna actrita pentru rolul Colette Duduleanu la Festivalul de Dramaturgie Romaneasca din 2004. In prezent, Carmen Tanase poate fi vazuta atat pe scena teatrului din Bucuresti, cat si pe micile ecrane in serialul Pariu cu viata, in care joaca rolul Marei Anghelescu inca din 2011. 

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook