Portret de actor: Claudiu Bleont

Portret de actor: Claudiu Bleont

Claudiu Bleont este un actor roman de film, teatru si prezentator TV. El a jucat in numeroase ecranizari si piese de teatru de succes si a ajuns unul dintre cei mai apreciati actori romani, datorita vitalitatii si talentului sau. Este un actor special, care reuseste sa creeze lumi in jurul personajelor pe care le interpreteaza si iubeste oamenii mai mult ca orice.

Viata personala

claudiu bleont

Sursa

Claudiu Bleont s-a nascut pe 27 august 1959, la Bucuresti. Este absolvent al Institutului de arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale din Bucuresti, clasa profesorului Grigore Gonta. Actorul are un real succes in lumea filmului si teatrului si a participat la numeroase festivaluri si turnee internationale din Marea Britanie, Brazilia, Italia, Franta, Portugalia si Grecia. De asemenea, a colaborat cu multe alte teatre nationale si internationale si a avut roluri in filme maghiare.

Cariera actorului Claudiu Bleont

claudiu bleont

Sursa

Actorul si-a desfasurat activitatea la Teatrul din Petrosani, din 1983 si pana in 1990, si la Teatrul National I.L.Caragiale din Bucuresti, din 1983, plus Teatrul National din Craiova. Claudiu Bleont a jucat in piese precum A douasprezecea noapte, Torquato Tasso, Fata din Andros, Caligula, Zbor deasupra unui cuib de cuci, Vrajitoarele din Salem, Livada de visini, Pasarile, Cine are nevoie de teatru? si multe altele.

Cateva dintre filmele in care a jucat actorul sunt: Calatoria lui Gruber (2009), Femeia visurilor (2004), Cortul Regia (1997), O vara de neuitat (1995), Polul Sud (1991), Autor Anonim (1989), Rochia alba de dantela (1988), Flacari pe comori (1987), Pas in doi (1985), Concur (1983).

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al actorului Claudiu Bleont de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook