Portret de actor: Dan Puric

Portret de actor: Dan Puric

Dan Puric este unul dintre actorii de marca ai teatrului romanesc. Actor, regizor si eseist, Dan Puric s-a remarcat intotdeauna prin stilul sau artistic unic, ce i-a influentat atat scriitura, cat si modalitatea de interpretare teatrala a diverselor roluri pe scena. La 55 ani, actorul are in spate o cariera bogata in Romania, dar si dincolo de hotare.

Viata personala

Dan Puric

Sursa

Liviu Dan Puric s-a nascut in data de 12 februarie 1959, in Buzau. A terminat studiile la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti, dupa care a urmat inrolarea in armata. In 1985 este absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, la clasa profesorului Dem Radulescu. A fost repartizat la Teatrul Mihai Eminescu din Botosani, unde incepe evolutia sa actoriceasca.

Actorul a vorbit adeseori despre momentele marcante ale vietii sale personale. Printre acestea se numara prietenia cu un iedut ingrijit de tatal sau in copilarie, armata care l-a marcat neagtiv, dar si pierderea primului sau copil, Alexandru, din cauza unei encefalite de care a suferit la numai 10 luni.

Cariera lui Dan Puric

Dan Puric

Sursa

Din 1988, Dan Puric este actor la Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti. De-a lungul timpului, actorul a interpretat o serie impresionanta de roluri. In plus, unele dintre piesele de teatru in care a aparut au fost si regizate de acesta. Printre cele mai importante piese regizate si interpretate de Dan Puric se numara Don Quijote (2005) si Suflet romanesc (2013). Piesele sale de teatru l-au dus si in turnee internationale cu Trupa Teatrului National Bucuresti, cu Pantomimia si asa mai departe.

Probabil cel mai important proiect al sau este spectacolul de teatru total creat de Dan Puric, o imbinare intre dans, mimica si costume, promovate prin Compania Passe-Partout Dan Puric. La activitatile sale din lumea teatrului se aduaga si rolurile din cinematografie si televiziune, dar si cele cateva carti publicate.

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al lui Dan Puric de pana acum? 

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook