Portret de actor: Draga Olteanu Matei

Portret de actor: Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai apreciate actrite de comedie din Romania. Aceasta ne-a incantat din numeroase productii de pe scenele teatrelor nationale, dar si de pe ecrane. Actrita a jucat in peste 90 de filme si in peste 50 de piese de teatru si a ramas una dintre reprezentantele de marca ale generatiei de aur a actorilor romani.

Viata personala

Draga Olteanu Matei
Sursa

Draga Olteanu Matei s-a nascut in 24 octombrie 1933 in Bucuresti. S-a dedicat inca din timpul scolii studiului actoriei, demonstrand de fiecare data un talent desvarasit in interpretarea unei game variate de roluri, dar in special a celor din comedii. In anul 1956, a absolvit cursurile Insitutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, care i-a adus si un debut imediat in piesa Ziaristii de Alexandru Mirodan.

Cariera actritei Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei
Sursa

Dupa debutul teatral, rolurile pe scenele marilor teatre din Romania au fost cele care au adus-o pe Draga Olteanu Matei in atentia publicului. Printre cele mai importante piese de teatru in care a putut fi admirata actrita se numara: Coana Chirita, Gaitele, Caruta cu paie, Hagi Tudose, Domnisoara Nastasia, Pisica in noaptea de Anul Nou, Autorul e in sala si multe altele.

Piesa in care a intrepretat celebrul rol al Coanei Chirita a fost si cea care i-a adus ecranizarea. Pentru seria de filme, Coana Chirita si Coana Chirita la Iasi, Draga Olteanu Matei a intrepretat rolul principal si a scris si scenariile. De asemenea, pe ecrane, am mai putut-o admira pe talentata actrita in rolul Vetei din Nea Marin miliardar, dar si in multe alte filme si emisiuni de divertisment.

In anul 2007, Draga Olteanu Matei s-a retras de pe scenele de teatru si s-a mutat la Piatra Neamt, unde a infintat compania teatrala Teatrul Vostru. Pentru talentul si succesul sau in industria de teatru din Romania, aceasta a fost recompensata cu Ordniul national Steaua Romaniei.

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al actritei Draga Olteanu Matei?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook