Portret de actor: Dustin Hoffman

Portret de actor: Dustin Hoffman

Dustin Hoffman este un actor talentat cu o cariera indelungata la Hollywood, care a inceput in urma cu mai bine de 50 ani. Inca din 1960, actorul si-a facut aparitia pe marile ecrane, dar si in productii televizate si pe scenele teatrelor, toate acestea aducandu-i premii internationale si reputatia unuia dintre cei mai talentati actori de la Hollywood.

Viata personala

Lisa si Dustin Hoffman

Sursa

Dustin Lee Hoffman s-a nascut in 8 august 1937, la Los Angeles, California. In anul 1955, acesta s-a inscris la cursurile de medicina de la Santa Monica College. Aici a urmat si primele cursuri de actorie, care l-au determinat sa se indrepte spre o alta cariera decat cea medicala. De asemenea, a studiat actoria la Neighborhood Playhouse din New York City.

In anul 1969, Dustin Hoffman s-a casatorit cu Anne Bryne si a adoptat-o pe fiica acesteia, Karina. Actorul a divortat de prima sa sotie in anul 1980. In acelasi an, Dustin Hoffman s-a casatorit cu femeia de afaceri Lisa Gottsegen, alaturi de care are patru copii: Jacob Edward, Rebecca Lillian, Maxwell Geoffrey si Alexandra Lydia.

Cariera lui Dustin Hoffman

Dustin Hoffman

Sursa

Debutul lui Dustin Hoffman pe marile ecrane a avut loc in anul 1967 in productia The Tiger Makes Out, insa succesul l-a cunoscut in acelasi an cand a interpretat rolul lui Ben Braddock in The Graduate, pentru care a primit si numeroase premii. A urmat o serie impresionanta de productii cinematografice de succes, printre care: Midnight Cowboy (1969), Kramer vs. Kramer (1979), Tootsie (1982), Death of a Salesman (1985), Rain Man (1988), Wag the Dog (1997), Meet the Fockers (2004) si Quartet (2012).

Pentru numeroasele sale roluri de exceptie, Dustin Hoffman a primit de-a lungul timpului unele dintre cele mai importante premii ale industriei cinematografice internationale. Printre cele mai importante trofee pe care actorul le-a castigat se numara cele doua Premii Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolul din Rain Man si din Kramer vs. Kramer.

Top 3 Dustin Hoffman

3. Kramer vs. Kramer

2. The Graduate

1. Rain Man

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al lui Dustin Hoffman de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook