Portret de actor: Florian Pittis

Portret de actor: Florian Pittis

Florian Pittis a fost unul dintre cei mai cunoscuti si mai indragiti artisti romani ai generatiei sale. Acesta a avut o activitate artistica deosebit de complexa, fiind actor de teatru, regizor, interpret de muzica folk si compozitor. De-a lungul carierei sale indelungate, Florian Pittis a demonstrat un talent deosebit in toate aceste domenii.

Viata personala

Florian Pittis

Sursa

Florian Pittis s-a nascut in data de 4 octombrie 1943, in Bucuresti. Motu, asa cum l-au poreclit prietenii sai, s-a remarcat din totdeauna ca un rebel. In timpul comunismului a continuat sa tina piept cenzurii si sistemului, dand dovada de nonconformism si de curaj, pe care le afisa prin piesele sale de teatru, in spectacolele de muzica rock sau prin poeziile sale.

In anul 1999, Florian Pittis se casatoreste cu educatoarea Niculina Anda. La finalul lui iulie 2007, acesta este internat la Institutul Oncologic Fundeni. Artistul suferea de cancer de prostata si se stinge din viata in data de 5 august, fiind inmormantat cu onoruri masonice.

Cariera lui Florian Pittis

Florian Pittis

Sursa

In teatru, Florian Pittis s-a remarcat prin colaborari cu unii dintre cei mai buni regizori romani, precum Andrei Serban, Liviu Ciulei si altii. A regizat la randul sau cateva piese de teatru bine cunoscute si a aparut in roluri principale in productiile Teatrului Municipal Sturza-Bulandra. Au urmat si cateva roluri in cinematografia romaneasca, in productii precum: Veronica se intoarce (1973), Mama (1977), Ultima noapte de dragoste (1980) si Masini (2006).

Cariera sa muzicala a fost de asemenea una de succes. Florian Pittis a cantat alaturi de Anda Calugareanu si Dan Trufaru. In 1992, a intemeiat formatia Pasarea Colibri, din care mai faceau parte si Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vladi Cnejevici si alaturi de care a lansat 4 albume.

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook