Portret de actor: George Clooney

Portret de actor: George Clooney

George Clooney este unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood. Cu o cariera indelungata, acesta a fost mereu in atentia publicului prin rolurile de exceptie pe care le-a interpretat si prin personajele sale autentice. De asemenea, a primit si o atentie considerabila din partea mass-media datorita relatiilor sale amoroase cu diverse persoane publice.

Viata personala

George Clooney
Sursa

George Timothy Clooney s-a nascut in 6 mai 1961, in Lexington, Kentucky, Statele Unite ale Americii. Parintii sai, Nina Bruce si Nick Clooney, au fost cei care l-au inspirat pentru o viata in lumina reflectoarelor, dat fiind faptul ca mama sa a participat la numeroase concursuri de frumusete, iar tatal sau a fost prezentator de televiziune. Dupa ce s-a aventurat in lumea sportiva, ca jucator de baseball, George Clooney a optat pentru o specializare in Jurnalism la Northwestern Kentucky University, insa nici aceasta alegere nu a fost incununata cu succes.

Actorul a fost adeseori adus in atentia publicului pentru relatiile sale amoroase. In anul 1989, acesta s-a casatorit cu actrita Talisa Balsam, insa casnicia lor a durat numai pana in anul 1993. De atunci, actorul nu s-a mai recasatorit, insa fiecare relatie a sa a fost umbrita de logondne secrete si de amestecul mass-media in viata sa personala. Printre iubitele sale celebre s-au numarat modelul Lisa Snowdon, actrita Elisabetta Canalis, actrita Kelly Preston sau actrita Renne Zellweger.

Cariera lui George Clooney

George Clooney si Sandra Bullock
Sursa

Cariera lui George Clooney a inceput cu un rol de figurant in serialul televizat Centennial din 1978. Insa primul rol important si cel care la propulsat in lumina reflectoarelor a fost cel al doctorului Doug Ross, din serialul celebru ER. In timpul filmarilor pentru acest serial, actorul si-a facut si debutul pe marile ecrane in productia From Dusk till Dawn.

Au urmat numeroase productii de success pentru George Clooney, care l-au adus la statutul de actor indragit in lumea de la Hollywood si care i-au pus in evidenta talentul actorices deosebit. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara: One Fine Day (1996), The Peacemaker (1997), Batman & Robin (1997), Out of Sight (1998), seria Ocean’s (2004-2007), The Good German (2006), Michael Clayton (2007), Burn after Reading (2008), The Descendants (2011) si Gravity (2013).

Top 3 George Clooney

3. Michael Clayton

2. Ocean’s Eleven

1. Up in the Air

Care crezi ca a fost cel ma bun rol al lui George Clooney de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook