Portret de actor: Horatiu Malaele

Portret de actor: Horatiu Malaele

Horatiu Malaele este un cunoscut actor roman. Acesta a devenit celebru prin rolurile sale de pe marile scene ale teatrelor din Romania, dar si-a consolidat statutul artistic si in alte domenii conexe, precum regie, desen si literatura. In prezent, Horatiu Malaele poate fi vazut in piesele de teatru ce il aduc pe scenele din intreaga tara.

Viata personala

Horatiu Malaele

Sursa

Horatiu-Valentin Malaele s-a nascut in data de 1 august 1952, in Targu Jiu. Ca elev la Liceul Tudor Vladimirescu din Targu Jiu, actorul a avut in ultimul an prima sa expozitie de pictura si intentiona sa se inscrie la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti. Insa, actoria a devenit un domeniu mai atractiv pentru el, motiv pentru care s-a inscris pana la urma la cursurile Institutului de Arta Teatrala din Bucuresti, pe care le-a si absolvit in anul 1975.

Cariera lui Horatiu Malaele

Horatiu Malaele

Sursa

Dupa incheierea studiilor universitare, actorul a fost repartizat la Teatrul National din Piatra Neamt. Ulterior s-a reintors in capitala, unde a inceput sa joace pe scenele teatrelor Nottara, Odeon, Bulandra, National, de Comedie si in companii independente. In anul 1982, Horatiu Malaele isi face debutul regizoral in teatru cu piesa O sarbatoare princiara de Theodor Mazilu, la Teatrul Nottara.

Horatiu Malaele este si actor si regizor de film. Printre cele mai cunoscute filme romanesti in care l-am putut admira se numara: Pacala (1974), Pentru patrie (1978), Secretul lui Bachus (1984), Primavara bobocilor (1987), Miss Litoral (1991), Magnatul (2004), Ticalosii (2007), Poker (2010) si Ultimul corupt din Romania (2012). A scris si regizat filmul Nunta muta din 2008.

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al lui Horatiu Malaele de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook