Portret de actor: Ion Caramitru

Portret de actor: Ion Caramitru

Ion Caramitru este un regizor si actor de teatru si film de mare succes din Romania. El este directorul celui mai important teatru din Bucuresti si este foarte implicat in viata politica. Ion Caramitru este un nume cunoscut si respectat de toti cei din lumea teatrului din Romania si se bucura de o serie lunga de succese pe plan profesional.

Viata personala

caramitru

Sursa

Ion Caramitru s-a nascut pe 9 martie 1942, la Bucuresti. Actorul a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, in 1964, si a debutat pe scena Teatrului National din Bucuresti in opera Eminescu. Este presedinte al UNITER si directorul Teatrului National din Bucuresti, inca din 2005 si a fost actor si la Teatrul Bulandra.

Ion Caramitru s-a implicat in politica, a participat la Revolutia din 1989 si a fost Ministrul Culturii intre anii 1996 - 2000. Acesta este casatorit cu actrita Micaela Caracas si au impreuna trei fii, Stefan, Andrei si Matei.

Cariera actorului Ion Caramitru

caramitru

Sursa

Ion Caramitru a jucat in multe piese de teatru si filme. Acesta a avut roluri in 38 de filme, dintre care mentionam: Diminetile unui baiat cuminte (1967), Stejar – extrema urgenta (1974), Marele singuratic (1977), Iarba verde de acasa (1977), Ecaterina Teodoroiu (1978), Castelul din Carpati (1981), Declaratie de dragoste (1985), Liceenii (1986), Extemporal la dirigentie (1988), Adam si Paul (2004) si Amen (2002).

Acesta a regizat Amintiri de Alexei Arbuzov, Neinsemnatii de Terry Johnson, A treia teapa de Marin Sorescu, Forma mesei de David Edgar, Acasa de David Storey, Sapte dintr-o lovitura de Lia Bugnar, 2008, si Toti fiii mei de Arthur Miller, 2009.

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al actorului Ion Caramitru de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook