Portret de actor: Jean Constantin

Portret de actor: Jean Constantin

Jean Constantin a fost unul dintre cei mai indragiti actori romani. Actorul este cunoscut pentru numeroasele roluri de comedie interpretate de-a lungul carierei, dar si pentru interpretarile din filmele de actiune ale lui Sergiu Nicolaescu si serialul de televiziune Toate Panzele sus (1976). De-a lungul carierei sale Jean Constantin a bucurat publicul prin aparitiile sale pe micul si marele ecran, precum si cu roluri in piese de teatru. Actorul s-a stins din viata in mai 2010.

Viata personala

Jean Constantin

Sursa

Indragitul actor de comedie s-a nascut la Techirghiol, in 21 august 1927, intr-o familie multi-etnica, mama sa fiind de etnie greceasca, iar tatal de etnie rroma. O foarte mare perioada de timp opinia publica a crezut ca actorul a fost nascut in 1928, lucru pe care Jean Constantin nu s-a grabit niciodata sa il infirme. De precizat si faptul ca numele sau de familie era Jean si nu Constantin.

Apartenenta actorului la etnia rroma a starnit mereu controverse. Actorul nu a confirmat niciodata aceste zvonuri, limintandu-se la a spune doar: "Eu mi-am jucat foarte bine rolurile de rrom si am convins etnia si nu numai, ca sunt de al lor". Comunitatea de rromi din Constanta a intarit spusele acestuia, declarand ca Jean Constantin era cunoscut in oras ca grec, si nu ca un roman de etnie rroma. Jean Constantin a fost casatorit cu fosta sotie a actorului Nicu Cozorici, Elena Jean, mariaj care a inceput in 1994 si a durat pana la decesul comediantului.

Cariera actorului Jean Constantin

Jean Constantin

Sursa

Actorul de comedie a cochetat cu lumea artistica inainte de a-si incepe cariera. Prima sa slujba a fost de normator intr-o fabrica din Constanta. Aici pune bazele unei brigazi artistice. La sfarsitul anului 1957 debuteaza ca artist pe scena Teatrului de Stat "Fantasio", fiind cooptat in nou-infiintata sectie de estrada. De la inceputul anilor 1960, Jean Constantin isi incepe cariera de actor si apare in pelicule de succes precum Prea mic pentru un razboi atat de mare (1969) si Canarul si viscolul (1969).

Ca si actor, Jean Constantin se remarca in rolurile de comedie din seria B.D.. In 1973 incepe colaborarea cu Sergiu Nicolaescu si urmeaza un lung sir de filme de succes: Nemuritorii (1973), Toate panzele sus (1976), Revansa (1978), Nea Marin miliardar (1979). Spre sfarsitul carierei, Jean Constantin apare in filmul lui Vlad Musatescu Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (2006), iar ultimele sale filme, Supravietuitorul (2008) si Poker (2010) au fost regizate de vechiul sau colaborator Sergiu Nicolaescu. Actorul a decedat in 26 mai 2010, in apartamentul sau din Constanta, din cauza unor afectiuni cardiace.

Top 3 Jean Constantin

3. Toate panzele sus (1976)

2. Supravietuitorul (2008)

1. Poker (2011)


Care crezi ca a fost cel mai bun rol al actorului Jean Constantin?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook