Portret de actor: Maia Morgenstern

Portret de actor: Maia Morgenstern

Maia Morgenstern este una dintre cele mai reputate si mai apreciate actrite de film si de scena din tara noastra, ce se poate bucura atat de recunoastere nationala, cat si de una intrenationala de exceptie. Ea este considerata a fi unul dintre simbolurile filmului si ale teatrului romanesc, datorita faptului ca este un talent desavarsit atat pe scena, cat pe micile sau pe marile ecrane in orcie tip de productie ar aparea.

Viata personala

Maia Morgenstern pe scena
Sursa

Maia Emilia Ninel Morgernstern s-a nascut la 1 mai 1962, in Bucuresti, intr-o familie de evrei. A fost dintotdeauna indreptata spre o cariera actoriceasca, motiv pentru care a urmat cursurile Academiei de Film si Teatru din Bucuresti in anul 1985. Numele sau de familie, Morgenstern, inseamna “Steaua diminetii” in limba germana, una dintre titlurile de asemenea acordate Fecioarei Maria.

De-a lungul timpului, actrita a fost casatorita de doua ori si are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria si Ana Isadora.

Cariera Maiei Morgernstern

Patimile lui Iisus
Sursa

Pana in anul 1988, actrita a aparut in diverse productii pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamt. Apoi, in perioada 1988-1990, a fost o aparitie recurenta la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti. De aici, a pornit spre Teatrul National din Bucuresti, unde a ramas una dintre actritele principale, in perioada 1990-1998. Printre cele mai noi si mai notabile aparitii pe scena ale sale putem numi urmatoarele: Ingerul albastru la Teatrul Odeon, Lola Lola si Kathleen Hogan in Park Your Car in Harvard Yard la Teatrul Evreiesc de Stat.

Filmele Maiei Morgernstern nu sunt nici ele de neglijat. Actrita a avut numeroase roluri in limba romana, insa cel mai important rol al carierei sale de pana acum a avut replici in limba aramaica, pentru ca a interpretat rolul Fecioarei Maria din Patimile lui Iisus, celebra productie a lui Mel Gibson. Desi filmul a starnit multe controverse, actrita a continuat sa-l apare si sa fie mandra de rolul care a adus-o in fata publicului international de la cel mai inalt nivel.

Numeroasele sale roluri au fost recunoscute si apreciate prin premiile pe care Maia Morgenstern le-a primit de-a lungul timpului. Printre acestea putem numara 3 premii de Cea mai buna actrita pentru rolul din Balanta, la trei festivale de film diferite, in anul 1992, premii UNITER pentru productiile teatrale in care a fost implicata si un premiu pentru Cea mai buna actrita de film de la Ethnic Multicultural Media Awards pentru rolul din Patimile lui Iisus.

Maia Morgenstern este una dintre cele mai bune actrite ale Romaniei. Fie ca este vorba de scena de teatru sau de rolurile de pe micile sau de pe marile ecrane, ea continua sa ne surprinda la fiecare aparitie si sa ne bucure cu rolurile sale frumoase, pe care le interpreteaza cu mult talent si daruire.

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook