Portret de actor: Mircea Albulescu

Portret de actor: Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai cunoscuti actori romani din Generatia de Aur a cinematografiei noastre. Desi acesta si-a anuntat retragerea din viata artistica in anul 2013, personajele sale celebre continua sa ne impresioneze de pe ecrane, dovedind faptul ca talentul sau deosebit va ramane in istoria cinematografiei romanesti.

Viata personala

Mircea Albulescu

Sursa

Pe numele sau real, Iorgu Constantin Albulescu s-a nascut in 4 octombrie 1934, in Bucuresti. Numele de Mircea Albulescu a fost cel ales de mama sa, pe care l-a preluat si pentru cariera in actorie. Actorul s-a casatorit la varsta de 22 ani, ramanand alaturi de sotia sa mai bine de 50 ani, pana la moartea acesteia in 2007. Mircea Albulescu are si un fiu, pe nume Matei.

Actorul s-a stins din viata pe 8 aprilie 2016.

Cariera lui Mircea Albulescu

Mircea Albulescu

Sursa

Mircea Albulescu a incheiat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1956. Imediat si-a inceput cariera pe scenele teatrelor din Romania, ajungand sa interpreteze sute de roluri la Teatrul Municipal din Bucuresti, la Teatrul de Comedie si la Teatrul National din Bucuresti. Actorul a spus de nenumarate ori ca rolul sau de suflet a fost cel din piesa Danton de Camil Petrescu.

Cariera sa in cinematografie s-a format in jurul productiilor lui Sergiu Nicolaescu, printre cele mai importante numarandu-se: Dacii, Mihai Viteazul, Nea Marin Miliardar si Noi, cei din linia intai, dar si in filmele lui Mircea Veroiu, cum ar fi: Somnul Insulei, Semnul sarpelui, Artista, dolarii si ardelenii si Craii de Curtea Veche. Alte productii de succes cu Mircea Albulescu au fost Cel mai iubit dintre pamanteni, in regia lui Serban Marinescu, Cursa, in regia lui Mircea Daneliuc, sau Flacari pe comori, in regia lui Nicolae Margineanu.

Care a fost cel mai frumos rol in care l-ai admirat pe Mircea Albulescu?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook