Portret de actor: Tom Hanks

Portret de actor: Tom Hanks

Tom Hanks este unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood. Numeroasele sale roluri de pana acum i-au adus celebritatea. La acestea se adauga si filmele regizate si produse de acesta, premiile pe care le-a castigat, implicarea sa in politica, dar si in actiuni caritabile. Tom Hanks ne demonstreaza in continuare ca este un actor deosebit de talentat si ca mai are multe de aratat in aceasta industrie.

Viata personala

Tom Hanks si Rita Wilson

Sursa

Thomas Jeffery Hanks s-a nascut in 9 iulie 1956, in Concord, California. Din copilarie, actorul nu s-a remarcat foarte mult in mediile sociale, fiind un copil deosebit de timid. Chiar si asa, a inceput sa joace in piesele de teatru organizate de scoala sa, Skyline High School din Oakland, California. A urmat apoi studii in acest domeniu la Chabot College din Hayward, California, iar apoi la California State University din Sacramento. Tom Hanks a intrat in lumea teatrului printr-un internship la Great Lakes Theater Festival din Cleveland, Ohio.

In anul 1978, Tom Hanks s-a casatorit cu Samantha Lewes. Cei doi au avut impreuna doi copii: Colin si Elizabeth Ann. Cuplul a divortat in anul 1987. In anul urmator, actorul s-a casatorit cu actrita Rita Wilson, cu care isi imparte viata si astazi si alaturi de care a mai avut inca doi copii: Chester si Marlon.

Cariera lui Tom Hanks

Forrest Gump

Sursa

In actorie, Tom Hanks a debutat in anul 1980, intr-un film cu buget redus. A obtinut apoi un rol in filmul de televiziune Mazes and Monsters. Anii 80-90 au insemnat pentru cariera lui Tom Hanks o perioada tumultoasa, cu numeroase suisuri si coborasuri. Rolurile de succes au inceput sa apara frecvent spre finalul anilor 90. Atunci actorul a inceput sa cucereasca lumea de Hollywood si sa demonstreze un talentul actoricesc desavarsit.

Printre cele mai cunoscute filme ale lui Tom Hanks se numara: Big (1988), Philadelphia (1993), Forrest Gump (1994), Apollo 13 (1995), Saving Private Ryan (1998), Cast Away (2000), The Da Vince Code (2006), Captain Phillips (2013) si Saving Mr. Banks (2013). Printre numeroasele premii cu care a fost onorat de-a lungul timpului se numara si doua premii Oscar pentru Cel mai bun actor in Forest Gump si in Philadelphia.

Top 3 Tom Hanks

3. Cast Away

2. Philadelphia

1. Forrest Gump

Care crezi ca a fost cel mai bun rol al lui Tom Hanks de pana acum?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook