Portret de actor: Vasile Muraru

Portret de actor: Vasile Muraru

Vasile Muraru este unul dintre cei mai cunoscuti actori de comedie din Romania. Impreuna cu regretatul Nae Lazarescu, el a format si unul dintre cele mai de succes cupluri de comedie. Cu o cariera prolifica nu doar in lumea filmului, ci si pe scena de teatru si in televiziune, Vasile Muraru isi incanta publicul de fiecare data cu glume amuzante si roluri de neuitat.

Viata personala

Vasile Muraru

Sursa

Vasile Muraru s-a nascut in satul Doina, din judetul Neamt, in 14 noiembrie 1956. Dupa ce a absolvit liceul, si-a parasit localitatea natala si a plecat la Bucuresti pentru a urma cursurile Facultatii de Teatru. Nu a intrat din prima, dar la a doua incercate, Vasile Muraru i-a atras atentia lui maestrului Dem Radulescu, care l-a primit in clasa sa. In timpul facultatii, Vasile Muraru s-a casatorit cu Marinela, viitor medic, care i-a daruti doi copii, Sanziana si Costin.

Cariera actorului Vasie Muraru

Vasile Muraru

Sursa

Vasile Muraru spune ca inca din copilarie ii placea sa faca glume si sa imite marii actori de la acea vreme. In timpul facultatii, sub indrumarea lui Dem Radulescu, a invatat tainele actoriei. De-a lungul carierei sale a aparut intr-o multime de filme, dar spectacolele de comedie puse in scena impreuna cu prietenul sau Nae Lazarescu sunt cele mai memorabile. Cei doi actori s-au cunoscut in 1963, cand lucrau la Teatrul de revista “Constantin Tanase”. Cei doi au jucat impreuna timp de aproape 50 de ani, pana la moarea lui Lazarescu in 2013.

Vasile Muraru continua sa apara pe scena, dar si in spectacole, fiind unul dintre cei mai indragiti actori autohtoni. Printre filmele sale de succes se numara De ce trag clopotele, Mitica? (1981), Melodii la Costinesti (1982), Miss Litoral (1990), Liceenii in alerta (1993), Si totul era nimic (2006), Cea mai fericita fata din lume (2009), Poker (2010) si Ultimul Corupt din Romania (2012).

Top 3 Vasile Muraru

3. Servicii Funerare (2012)

2. Ultimul Corupt din Romania (2012)

1. Cea mai fericita fata din lume (2009)

Care dintre filmele lui Vasile Muraru sunt favoritele tale?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook