Regii comediei: Bud Spencer si Terence Hill

Regii comediei: Bud Spencer si Terence Hill

Duoul Bud Spencer si Terence Hill este unul dintre cele mai faimoase cupluri de comedie de la Hollywood. Cei doi au realizat impreuna o multime de pelicule in anii ’70 si ’80, care au facut din westernul italian unul dintre cele mai populare genuri de filme. Peliculele lui Bud Spencer si Terrence Hill au distrat nenumarate generatii si continua sa fie un etalon pentru actorii de comedie din ziua de azi.

Viata personala

Bud Spencer si Terence Hill

Sursa

Bud Spencer si Terence Hill sunt actori italieni. Bud Spencer s-a nascut in Napoli, in 31 octombrie 1929, sub numele de Carlo Pedersoli, in timp ce Terence Hill s-a nascutin 29 martie 1939, la Venetia, numele lui real fiind Mario Girotti. In tinerete, Bud Spencer a fost inotator olimpic pana cand a realizat ca adevarata lui chemare este actoria. Terecen Hill si-a petrecut copilaria langa Dresda, in Germania, unde a supravietuit bombardamentelor fortelor aliate din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Cand cei doi s-au mutat in SUA pentru a juca in filme au decis sa-si schimbe numele. Astfel, Bud Spencer si-a ales numele dupa marca sa favorita de bere, Budweiser, si ca un omagiu adus actorului Spencer Tracy. Pe de alta parte, Terence Hill si-a ales numele de pe o lista cu 20 de optiuni, acesta fiind singurul care avea initialele mamei sale.

Spencer a fost casatorit cu Maria Amato din 1960 si au impreuna trei copii. De-a lungul vietii a fost nu doar actor si inotator olimpic, ci si pilot de elicopter si avioane si politician. Terence Hill este casatorit cu Lori Hill si au avut impreuna doi copii, dintre care unul adoptat. 

Cariera actorilor Bud Spencer si Terence Hill

Bud Spencer si Terence Hill

Sursa

Ambii actori si-au inceput cariera in tara natala. Bud Spencer a descoperit actoria dupa ce a jucat un rol minor in pelicula epica Quo Vadis (1951), care s-a filmat in Italia. Terence Hill a fost descoperit la varsta de 12 ani de un producator de film italian si a aparut in mai multe filme italiene si germane.

Totusi, amandoi au cunoscut succesul abia dupa ce au emigrat in SUA in anii ‘70. Acolo, cei doi si-au schimbat numele si au inceput sa lucreze impreuna. Astfel au realizat 18 pelicule, inclusiv seria Trinity. Filmele lor sunt westernuri italiene, ce combina scenele de batai cu glume, gen care in acea perioada au devenit extrem de popular nu doar in SUA, ci si in Italia.

Cei doi au realizat o multime de alte filme si separat. Astfel, Bud Spencer a aparut in seria de filme Flatfoot, care a avut mare succes comerical in Italia, dar si in The Sheriff and the Satellite Kid (1979), un film pentru copii bine primit de public. La randul sau, Terence Hill a aparut in March or Die (1977) cu Gene Hackman, iar in 2000 a primit rolul principal intr-un serial italienesc, Don Matteo, care a devenit unul dintre cele mai de scucces seriale italienesti.

Top 3 filme ale lui Bud Spencer si Terence Hill

3. Crime Busters (1977)

2. Go for It (1983)

1. Trinity Is Still My Name! (1971)

Care este filmul tau preferat cu Bud Spencer si Terence Hill?

Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook