Angajaţii din sistemul penitenciar au protestat în faţa sediului ANPZeci de angajaţi a două sindicate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au protestat în faţa instituţiei. Aceştia solicită condiţii de lucru mai bune, eliminarea deficitului de personal, echitate salarială şi demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Cele două sindicate reprezintă 90 la suta din sistem.

AMBIANTA

Reprezentanţii sindicatelor au declarat că protestele vor continua până în momentul în care Guvernul României va alege să răspundă solicitărilor lor şi spun că şi-au pierdut încrederea în ministrul Justiţiei. De asemenea ei susţin că nu vor mai efectua ore suplimentare şi au anunţat un miting la data de 19 octombrie în faţa Ministerului Justiţiei. Sindicaliştii precizează că angajaţii din penitenciare lucreză în aceleaşi condiţii pe care ministrul Raluca Prună le deplânge în ceea ce-i priveşte pe deţinuţi.

Sindicatele spun că nu mai cred în planul guvernului, venit în urma presiunilor CEDO, de a cheltui 740 milioane de USD pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în următorii 10 ani. De asemena ei susţin că din această sumă nu s-au prevăzut fonduri şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. La Bacău, Satu Mare, Bistrita, Dej şi Slobozia ofiţeri şi agenţi au protestat azi în faţa penitenciarelor. La penitenciarele Aiud, Arad, Găeşti, Botoşani şi Galaţi protestele vor avea loc mâine, 13 Octombrie.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook