Audierile în dosarul ”Bamboo” continuă, focul a fost declarat stins



Incendiul din clubul Bamboo, izbucnit sâmbătă, în jurul orei 3.30, a fost declarat stins!

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter ”Anunțul a fost făcut astăzi, la prânz, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile. El a precizat că în zonă au rămas pentru supraveghere pompieri cu o autospecială de stingere.”

Daniel Vasile a mai arătat că deocamdată nu pot fi degajate structurile prăbuşite, din cauză că această situaţie presupune riscuri pentru cei care intră în zonă. Pe de altă parte, degajarea structurilor poate fi făcută doar cu acordul procurorilor, care trebuie să facă cercetarea la faţa locului pentru a aduna probe. Între timp, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti continuă audierile în cazul incendiului din clubul Bamboo, după ce sâmbătă a fost deschis dosar penal, fiind începută urmărirea penală ”in rem” pentru distrugere din culpă având ca urmare vătămarea mai multor persoane. 10 persoane au fost chemate, luni, să dea declaraţii, printre care şi patronul firmei care deţine clubul, Vincenzo Castellano. Acesta este nepotul lui Joshua Castellano, fondator al clubului în urmă cu 15 ani, când era partener în această afacere cu designerul Cătălin Botezatu. Până acum, declaraţiile martorilor sunt contradictorii. Clienţii nu îşi aduc aminte exact unde au văzut prima oară flăcările. Unii spun că incendiul ar fi pornit din vechea sală de fitness a clubului, iar alţii spun că nu îşi aduc aminte.

CĂTĂLIN DANCU, avocat club Bamboo "Datele noastre la acest moment confirmă ca incendiul a fost pus, urmează şi procurorii să verifice persoanele din zona de fitness a clubului. Până la ora 3 dimineaţa nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului, care se aflau în această zonă. Pe ce vă bazaţi când spuneţi că focul a fost pus? Avem date pentru că sunt martori angajaţi ai clubului care au sesizat adminsitratorii că sunt persoane străine în acea zonă în care în mod normal nu au ce căuta pentru că este o zonă de depozit. Sunt persoane suspecte? Datele şi declaraţiile persoanelor indică trei persoane, trei bărbaţi."

Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală. Dancu a mai declarat că Bamboo nu avea asigurare.

CĂTĂLIN DANCU, avocat club Bamboo "Nu exista o recepţie pentru că construcţia clublui nu era finalizată şi nu puteai să obţii o recepţie finală pentru ceva ce nu era terminat. Nefiind terminată întreaga lucrare a clubului, nici asigurarea nu exista pentru că automat asiguratorul cerea recepţia finală a lucrării."

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "În total, în dosar, au fost audiate peste 40 de persoane, iar procurorii au ridicat documente de la Primăria Sectorului 2, Poliţia Locală a Sectorului 2, ISU Bucureşti-Ilfov, dar şi acte medicale de la pacienţii internaţi."

În prezent, se mai află internate în spital patru persoane care au necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului din clubul Bamboo. Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în iunie 2005, iar atunci Joshua Castellano spunea că "singurul vinovat este natura". Cătălin Botezatu, acţionar în 2005, acuza faptul că focul a fost pus intenţionat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook