Auxiliarele școlare, eliminate



Auxiliarele pentru elevi, eliminate! Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat într-o conferință de presă că niciun material auxiliar nu mai este valabil, începând de astăzi. În cel mult 30 de zile, o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi şi profesori a precizat Pop. El a spus că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 şi care stătea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat. Întrebat cât costă aceste auxiliare, ministrul a spus că de zece ori valoarea manualelor.

LIVIU POP, ministrul Educației "În ultimii cinci ani de zile situația a scăpat de sub control, neexistând nimic legal în ce privește aprobarea acestor materiale. Acest an va veni cu un lucru bun! Fiecare elev va avea manual școlar, vom reuși acest lucru anul acesta. În ultimii cinci ani, toate editurile din România au încasat 140 de milioane de lei pentru manuale școlare și nu au ajuns la elevi."

Liviu Pop a făcut un apel către edituri să nu mai transmită niciun material către şcoli şi către profesori, deoarece niciun auxiliar nu mai este omologat. El a precizat că de evaluarea materialelor auxiliare se va ocupa Ministerul Educaţiei, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului şcolar şi al asociaţiei de părinţi din unitatea de învăţământ. Asociaţia de părinţi trebuie să se angajeze în a derula operaţiunile financiare pentru achiziţionarea auxiliarului, dacă și-l dorește, a mai spus ministrul Educaţiei. Liviu Pop a anunțat, de asemenea, că lucrările de la examenele naționale ar putea fi corectate de acasă de către profesori, începând cu anul viitor.

LIVIU POP, ministrul Educației "Lucrăm la o modificare a metodologiei de corectare, acestea să fie scanate, iar corectorii să poată face acest lucru din centrul de examinare sau chiar de acasă."

În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Pop a mai spus că metodologia pentru "Şcoală după şcoală" a ajuns în faza finală. Principala modificare va fi pe programul de lucru. Astfel, în cele maximum trei ore pe care copilul poate să le petreacă în cadrul programului "Şcoală după şcoală", minimum 30 de minute în fiecare zi vor fi dedicate sportului, jocului şi mişcării.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook