Bolnavii de hemofilie şi talasemie au pichetat astăzi Ministerul SănătăţiiMinisterul Sănătăţii, luat cu asalt de bolnavi. Pacienții cu talasemie majoră și hemofilie au pichetat astăzi de dimineaţă Ministerul Sănătății în semn de protest pentru nerezolvarea situației Centrului din cadrul Institutului National de Hematologie Tranfuzională în care aceştia se tratează. Problema accesului la tratament al acestor pacienti este veche. În ultimii 4 ani s-a tot discutat despre organizarea centrului, însă acum problema s-a acutizat.

VOX 
`Noi sperăm la cât mai mult, e în interesul nostru şi e viaţa noastră la mijloc. Dacă noi nu mai avem parte de tratament obligatoriu, ne ducem într-un spital cum e Fundeni, de stat, să ne chinuie câte o săptămână, pierdem şi serviciu, pierdem şi familie, pierdem tot, pentru că să stai câte o săptămână prin spital, din 4 săptămâni ale lunii, vă daţi seama că aia nu e viaţă.`

VOX 
"Noi sperăm să audă. De aia ne-am şi adunat aici, să ne audă, să ne dea ce avem nevoie. Sperăm să iasă bine, să ne asculte, să ne înţeleagă"

Teama pacienţilor era cauzată de faptul că pe 22 octombrie expiră prelungirea acordată de CNAS pentru a rezolva situația organizării acestui centru de tratament.


MARIUS SEPI, prim-vicepreşedinte, Sanitas

"Asta este situaţia. Eu vreau să fac precizarea că noi avem un contract de colaborare cu acestă coaliţie a pacienţilor. Ei au fost întotdeauna alături de noi şi aşa am considerat şi noi să fim alături de ei....nu mi se pare normal ce se întâmplă în acest moment, în contextul în care pacienţii au nevoie urgentă de tratament, să tot fie amânaţi."

RADU GĂNESCU, preşedinte, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice

`E o situaţie care din păcate ne-a adus în stradă astăzi. Vorbim de peste 300 de pacienţi care se tratează în cadrul Institutului Naţuinal de Hematologie din Bucureşti şi care, ştim cu toţii, că încă până la ora actuală Ministerul Sănătăţii nu a reuşit să acrediteze o secţie de servicii clinice pentru ca aceşti pacienţi să nu+şi facă grija de mâine, cum suntem noi astăzi, să avem posibilitatea să întrerupem tratamentul sau să fim mutaţi într-un spital. Noi am cerut din-totdeuna Ministerului Sănătăţii să îndeplinească funcţia de conducător, de autoritate naţională care decide politicile de sănătate şi să reglementeze situaţia instituţiilor pentru a putea ca aceşti pacienţi să îţi desfăşoare activitatea normală.`


In urma protestelor, Ministerul Sănătăţii a prelungit, până la 31 decembrie, termenul până la care pacienţii cu hemofilie şi talasemie vor putea continua tratamentul în Institutul Naţional de Hematologie. Din 2017 se va crea o nouă structură, Centrul Naţional de Diagnostic şi Tratament în Boli Hematologice, care va funcţiona tot în INH, dar administrativ va fi în subordonarea Institutului Fundeni. Hemofilia este o boală ereditară care se manifestă prin tulburări de coagulare a sângelui. Afecţiunea este mai des întâlnită în rândul bărbaţilor decât a femeilor. Talasemia este tot o boala a sangelui, este ereditară şi este caracterizată prin producţia deficitară de hemoglobină.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Dragoste sub clar de luna
Drama

Dragoste sub clar de luna

„Love in the Moonlight” spune imposibila poveste de dragoste dintre prințul Lee Yeong și Hong Raon, unul dintre eunucii săi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook