Culturi pârjolite din cauza secetei cumpliteCulturi pârjolite din cauza secetei! În Bărăgan, agricultorii sunt disperați. Ei spun că zeci de hectare de culturi au fost arse de soare. Izlazurile s-au uscat, iar animalele nu au ce să mai mănânce. Săptămâni la rând, în mai multe sate din Ialomița nu a căzut un strop de ploaie. Culturile sunt total compromise, iar oamenii vor să facă slujbe speciale pentru ploaie.

VOX: "Nu a mai plouat de vreo două luni, cam așa. Mai au ce să pască pe izlaz? Nu mai au, nimic, nimic."

VOX: "Să facă o feștanie, să facă ceva, să ne rugăm la Dumnezeu, să ne plouă și pe noi. Dacă nu ne plouă."

Zeci de agricultori nu au ce să adune de pe câmp după luni întregi de muncă. Oamenii se tem că la iarnă nu vor avea ce pune pe masă.

VOX: "Ce să mănânce doamnă? Paie uscate, paie uscate. Nu mai e doamnă, dacă nu e ploaie, nu e nimic."

Cele mai afectate sunt lanurile de porumb și floarea soarelui.

ATTILA ZAHARIA, agrometeorolog: "La nivelul zonei noastre trebuiau să fie în jur de 40-45 de litri pe metrul pătrat de precipitații, s-au înregistrat în jur de 4-6 litri. A dus în cursul după-amiezelor la răsucirea frunzelor de porumb și ofilirea frunzelor bazale."

Meteorologii nu au vești bune nici pentru următoarele zile. Va fi caniculă în continuare, iar temperaturile ridicate vor fi tot mai greu de suportat.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook