Cutremur de 5,3 gradeCutremur de 5,3 grade, produs noaptea trecută, resimțit în țara noastră și în țările învecinate! Seismul, cu epicentrul în Vrancea, la 7 kilometri de localitatea Nereju şi 40 de kilometri de Focşani, s-a produs la o adâncime de 91,6 km, la ora 2.11. O replică de 2,7 pe Richter, s-a produs la ora 2.48, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 76 de kilometri. Mişcarea telurică a fost resimțită puternic în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în Chişinău, Kiev, Vidin şi Sofia.

CONSTANTIN IONESCU, director general, Institutul pentru Fizica Pamântului
"Cutremurul a avut o intensitate la epicentru de 5,6 s-a simtit cu intensităţi mari în partea de NE şi E a României, şi în Bucureşti destul de puternic. Direcția de propagare a fost NE-SE, din cauza asta s-a simţit aşa puternic în zonele alea şi au produs pagube, dacă există. "

Cutremurul din această noapte vine după o serie lungă de cutremure în zonă de la începutul lunii.

CONSTANTIN IONESCU, director general, Institutul pentru Fizica Pamântului "Toata luna septembrie a fost marcată de cutremure, din ce cauză? - Vrancea, dar ele s-au produs pe diferite paliere de adâncime, nu putem spune că au legătură sau precursor al acestui cutremur, până nu identific dacă mecanismul a fost la fel cu cel de acum. - Având în vedere că au fost aşa multe putem spune că ne astepata cutremur mai mare? -Normal, așteptam tot timpul cutremure din Vrancea, că este zona activă și trebuie să ne aşteptăm. Nu ştim când va fi. Se aşteaptă mărimea celui din '77 sau '86."

Principalele agenţii de ştiri din lume scriu despre cutremurul din România. The Associated Press citează Institutul Naţional român de Fizica Pământului, care a precizat că seismul a avut loc sâmbătă, la ora locală 2.11 (23.11 GMT), în regiunea Vrancea. Reuters scrie că seismul a avut magnitudinea 5,6, potrivit Institutului american de geofizică USGS. AFP scrie că seismul ca fost resimțit atât în Republica Moldova, în nord-estul României, cât şi în Bulgaria însă nu a provocat victime sau pagube importante.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook