Dezastru pe câmp din cauza seceteiSeceta din acest an a făcut un adevărat dezastru pe câmp, în majoritatea regiunilor țării! În județul Dolj, sute de mii de hectare de culturi au fost distruse, iar fermierii nu știu cum își vor recupera pierderile. Porumbul și floarea soarelui s-au uscat pe câmp, iar crăpăturile din pământ sunt de aproape jumătate de metru.

AMBIANȚĂ, agricultor: "Crăpătura de intră piciorul, uite intră știulete de nu se mai vede atât de adâncă e, (...) jumătate de metru, crăpătura în jos, nu am întâlnit așa ceva, nu am întâlnit așa ceva."

Agricultorii sunt disperați.

AMBIANȚĂ, agricultor: "E deformat. Seceta ne-a topit anul ăsta. Rău de tot, munca bagată slab de tot."

VOX, agricultor: "Nu am avut secetă niciodată în halul ăsta de 60 de ani, nu știu să fi fost atâta secetă."

Mulți fermieri sunt conștienți că îi pândește falimentul.

VOX, primar: "Au fost declarate 860 de h calamitate la porumb, 476 la floarea soarelui, (...) lucernă, legume, și 6 la sol, (...) au datorii în bănci? În special marii fermieri ca ei lucrează cu băncile. Micii fermieri se mai bucură de subvenții dar nici alea nu au intrat la timp. Agricultura la nivelul comunei noastre e compromisă."

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, spune că fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți.

prin telefon: ACHIM IRIMESCU, ministrul Agriculturii: "Condiția este să fie minim 30% calamitate și în acte, situația se verifică de către o echipă de la prefectură, se transmit datele în sistem, deci sigur că vor fi despăgubiți producatorii."

Chiar și așa, mulți dintre fermieri sunt hotărâți să renunțe la agricultură.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook