Economia, dată peste cap



Măsura plăţii defalcate a TVA riscă să blocheze întreaga economie şi va generea creşterea birocraţiei şi costuri suplimentare pentru agenţii economici! Este semnalul de alarmă, pe care îl trage Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), care a anunţat că nu susţine proiectul privind plata defalcată a TVA. Reprezentanţii CNIPMMR spun că se încalcă astfel principiile fiscalităţii.

FLORIN JIANU, preşedintele CNIPMMR

"România este primul stat din Europa şi din lume care aplică această măsură. Ea va bloca întreaga economie! Practic, acum o cincime din banii, pe care îi deţine o firmă, vor fi blocaţi într-un cont."

Potrivit OUG de modificare a Codului fiscal pentru plata defalcată a TVA, toate persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, vor fi obligate ca, de la anul, să deţină şi să gestioneze un cont separat de TVA, pentru încasarea şi plata acestei taxe. Cei care vor opta pentru aplicarea facultativă a plăţii defalcate a TVA, până la finalul anului, vor beneficia de unele facilităţi, precum acordarea de bonificaţii sau scăderea impozitelor. Agenţii economici nu se înghesuie însă pentru aplicarea măsurii. Este şi normal, spun reprezentanţii Consiliului pentru IMM-ui, care au realizat un sondaj, iar rezultatele nu sunt deloc mulţumitoare.

Peste 90% dintre antreprenorii care au participat la chestionar, au răspuns că nu susţin modificarea Codului fiscal și instituirea plății defalcate a TVA în mod obligatoriu! Totodată, aproape 98% dintre ei au spus că instituirea plății defalcate a TVA le va afecta activitatea negativ. În plus, 92% dintre ei au spus că nici măcar nu au fost consultaţi de autorităţi privind modul de aplicare a plăţii TVA defalcate.

În nota de fundamentare a Ordonanţei, se arată însă că măsura nu va avea niciun impact negativ. Cum au aflat guvernanţii, nu ştim, din moment ce antreprenorii n-au fost întrebaţi. La fel se specifică şi în nota de fundamentare din Ordonanţa pentru creşterea accizei pentru benzină şi motorină.

FLORIN JIANU, preşedintele CNIPMMR

Când scoţi acciza şi observi că încasările la bugetul de stat scad, cu exact aceeaşi sumă care reprezenta acciza, creşte chetuielile cu personalul şi scazi investiţiile, bineînţeles că trebuie să aduci noi reusrse la bugetul de stat!"

Acciza scoasă la începutul anului şi reintrodusă opt luni mai târziu, va aduce o serie de efecte negative pentru IMM-uri, spun reprezentantii Consiliului. Potrivit acestora, vor creşte preţurile de transport, iar competitivitatea la export va avea de suferit.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook