Eurobarometrul pentru România, prezentat la BucureștiLa 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, românii au încredere în blocul comunitar mai mult decât au restul locuitorilor Europei. Mai exact, 52% dintre români au încredere în Uniune, în timp ce media europenilor care acordă un grad ridicat de încredere blocului comunitar este de 36%.Cel puţin așa rezultă din Eurobarometrul pentru România prezentat, astăzi, de reprezentanții Comisiei Europene la București. Din datele Eurobarometrului rezultă că unul din doi români tind să aibă încredere în instituţiile Uniunii Europene sau în Organizația Naţiunilor Unite. Paradoxal, instituţiile din ţara noastră beneficiază de un grad de încredere mai scăzut.

ANGELA CRISTEA, şef, Reprezentanţa Comisiei Europene în România "În România sunt încă avantajele intrării în UE. De asta românii au încă încredere în Uniune, pentru că au beneficiat şi au simţit pe pielea lor beneficiile."

În schimb, doar 29% dintre români au încredere în Guvernul României, în timp ce 31% dintre europeni au încredere în guvernele naţionale.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "De un grad ridicat de încredere din partea românilor se bucură şi Parlamentul European. 55% dintre cetățenii României sunt de acord cu acţiunile Legislativului Uniunii Europene. Cetățenii altor state nu sunt, însă, foarte mulţumiţi de legislativul european. Doar 42% dintre ei au încredere în Parlamentul de la Strasbourg."

Din Eurobarometru mai rezultă că 35% dintre conaționali consideră libera circulaţie a persoanelor, bunurilor şi serviciilor în interiorul Uniunii Europene ca fiind cea mai importantă realizare a blocului comunitar. Media europeană este ceva mai mică, de 26%.

DAN APOSTOL, jurnalist economic "Cei care sunt plecaţi trebuie priviţi cu un mai mare respect. Să-i salutăm pentru că găsirea unui nivel de viaţă mai bun acolo reprezintă, de fapt, principala forţă de investiţii a României."

MANUELA STĂNCULESCU, sociolog "Românii sunt asemănători cu europenii. La foarte multe întrebări suntem pe medie sau pe o distribuţie asemănătoare."

Potrivit raportului Eurobarometru, două treimi dintre români declară că se simt cetăţeni europeni.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Crusoe
Aventura

Crusoe

Eroul poveștii este un bărbat pe nume Robinson Crusoe care, împreună cu tovarășul său, naufragiază pe o insulă unde vor petrece 28 de ani. Doar amintirea iubitei sale îl poate ajuta pe Crusoe să nu își piardă mințile. Crusoe și prietenul său trebuie să își folosească întreaga inteligență pentru a supraviețui.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook