Federaţia „Spiru Haret” cere amânarea concursului pentru directori de școliFederaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită amânarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori. Potrivit unui comunicat de presă al Federației, din cauza numeroaselor probleme apărute în organizarea acestuia, la ora actuală concursul este viciat.

prin telefon: MARIUS NISTOR, președinte, F.S.E. Spiru Haret "În momentul de față am fost informați că cel puțin la nivelul Bucureștiului, deși listele cu persoanele care au fost admise și cele care au fost respinse trebuiau afișate încă din data de 7 octombrie, nu s-a întâmplat acest lucru din cauza unor deficiențe legate de proasta funcționare a platformei. Abia în cursul zilei de azi, un mesaj care nu a fost asumat prin semnătură de cineva le aduce la cunoștință că din cauza unor deficiențe tehnice nu s-au putut afișa listele. Atragem atenția Ministerului Educației pe această cale, că în momentul de față concursul este viciat și există șansa contestării acestuia în instanță de către persoanele care au fost afectate. Recomandăm Ministerului Educației amânarea acestui concurs, reevaluarea dosarelor candidaților respinși."

Cadrele didactice au semnalat o altă problemă apărută la nivelul întregii țări.

prin telefon: MARIUS NISTOR, președinte, F.S.E. Spiru Haret "Avem zeci de unități școlare unde nu s-a prezentat niciun candidat pentru ocuparea funcției de director. În momentul de față, conform acestei metodologii, dacă concursul își va urma cursul, vom fi puși în situația în care directori cu delegație vor fi înlocuiți cu alți directori numiți tot cu delegație, astfel încât acest concurs nu își va atinge scopul, acela de stabilitate pe funcție și profesionalizarea funcției de director. Iar despre depolitizare, atâta vreme cât din comisia de concurs fac parte doi reprezentanți ai autorităților locale, despre ce depolitizare mai discutăm?"

Această problemă a fost dezbătută pe larg și în cadrul emisiunii "Miezul Problemei" de joi.

FLORENTINA GASPAR, director, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" București "Săptămâna aceasta am avut de a face cu această platformă, care a costat patru milioane de euro, tot proiectul a costat patru milioane de euro. Deci acest proiect, PODCA, a costat patru milioane de euro. Veți deschide și dv. site-ul proiectul și veți vedea, cei care faceți proiecte europene PODCA, POSDRU sau alte proiecte, ce activități s-au desfășurat acolo și cam cum ar putea fi explicați acei patru milioane de euro. Platforma, vinerea trecută, a mers extrem de prost. Am încercat cu toții să ne înscriem pentru că în momentul în care presiunile au fost foarte mari asupra noastră, mai ales a directorilor în funcție, am încercat să facem lucrul acesta. Săptămâna trecută, vineri, a fost de la ora trei până la ora nouă după amiază nu s-a putut încărca pe platforma."

ANTON HADĂR, președinte, Federației Națională Sindicală ”Alma Mater” "Am fost partizan al ideii că nu era cazul să îl facă așa de repede, așa de pripit. Era extrem de util în România să fie organizat un concurs de directori, dar ce bine era dacă se trezeau mai din timp, îl puneau în vară. Aveau timp să aștearnă lucrurile serios. "

După etapa anevoioasă a depunerii dosarului pe platforma ministerului, candidații care s-au înscris pentru concursul de directori mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a învăța din bibliografia stufoasă. Pe 12 octombrie este programat examenul scris, iar între 17 octombrie şi 17 noiembrie, urmează evaluarea candidaţilor în cadrul altor două probe: CV şi oferta managerială. Deocamdată Ministerul Educației nu dă niciun semn că ar intenționa vreo schimbare îm organizarea concursului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Dragoste sub clar de luna
Drama

Dragoste sub clar de luna

„Love in the Moonlight” spune imposibila poveste de dragoste dintre prințul Lee Yeong și Hong Raon, unul dintre eunucii săi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook