Firmele, promovare slabă pe internet



Internetul a revoluționat lumea, are un cuvânt greu în promovarea afacerilor, însă firmele românești nu prea înțeleg potențialul acestuia și, ca atare, nu știu să-l folosească. Astfel, suntem pe ultimul loc din Europa la capitolul promovarea companiilor în mediul online. Doar 12% dintre agenții economici români cu peste 10 angajați și-au promovat serviciile pe web anul trecut, potrivit unei analize Eurostat. Din datele statistice rezultă că doar 42% din firmele autohtone au un website, în comparație cu țări ca Belgia, Croația sau Austria, unde procentele depășesc 69%. Chiar și Bulgaria stă mai bine decât noi. 51% din companiile din țara vecină au site pe internet. Tot în România, 30% din companiile cu peste 10 angajați folosesc rețelele sociale în scopul promovării. Țara vecină, Bulgaria, ne-a depășit cu două procente. 32% din companiile de peste Dunăre folosesc rețelele sociale. Când vine vorba despre companiile care își fac publicitate online, România își arogă doar 12 procente. Bulgaria ne-a depășit cu 7 procente, în timp ce Austria deține 28 de procente. Fondurile insuficiente de care dispun micii antreprenori par să constituie piedica promovării companiilor în mediul online.

LIVIU ROGOJINARU, vicepreședinte C.N.I.P.M.M.R. "Faptul că lipsesc banii este una dintre problemele esențiale pentru care nu-și fac publicitate. Mai mult decât atât, nu au nici "know-how-ul" acestui lucru. Sunt puțini cei care realizează că printr-o publicitate corectă pot să aibă creșteri."

Pe de altă parte, nici cei care se promovează pe internet nu stăpânesc foarte bine motoarele de căutare, atrag atenția specialiștii.

RALUCA GHILEA, specialist marketing "Înseamnă că în spate nu există o strategie pe termen lung, ci antreprenorii își fac campanii doar punctuale și nu privesc marketingul și promovarea pe termen lung, astfel nu vor obține nici rezultate pe termen lung".

Totuși, antreprenorii noștri nu stau pe loc și sunt pe cale să descopere și să utilizeze puterea online-ului. Ar fi și păcat să nu folosească această forță redutabilă, în condițiile în care România este țara europeană cu cea mai bună viteză la internet.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook