Fiul unui primar a luat o notă de 10 la Evaluarea Națională, dar lucrarea nu e scrisă de elSituație incredibilă, la Evaluarea Națională! Fiul unui primar din Suceava a reușit să ia nota 10 la proba de limba română, cu o lucrare scrisă de altcineva. Cazul, care a stârnit scandal în Educație, a ajuns și în atenția procurorilor anticorupție! Tot scandalul a început după ce un cadru didactic a sesizat că fiul primarului din Salcea, Ilie Lungu, a obținut note mari la Evaluare, deși era un elev mediocru. El a intrat cu media de admitere 8,83 la Colegiul Tehnic ”Al I Cuza” din Suceava, aceasta fiind a treia medie de admitere la această școală.

CĂTĂLIN HUȚU, director, Școala Gimnazială Salcea ”Din ce am văzut eu pe foaia matricolă, era un elev de 6, 7, cred, cam așa. Și, totuși, a luat 10, 8 și ceva la matematică. Din ce am citit și eu în presă, am aflat că domnul primar a dat meditații copilului.”

După ce au evaluat lucrările, inspectorii au descoperit că scrisul la lucrarea de limba română era complet diferit, așa că pe fir au intrat procurorii D.N.A..

MIHAELA HUNCĂ, inspector șef, I.S.J. Botoșani ”Deci, lucrările aceluiasi elev aveau scrisuri diferite. De aici a plecat! Deci, pe două teze, teza de la română și teza de matematică, scrisurile erau diferite.

GHEORGHE LAZĂR, inspector șef, I.S.J. Suceava ”Am informat ministerul iar ministerul a declanșat o anchetă și, deja, am înțeles că este în lucru un dosar la D.N.A.. Ni s-a solicitat printr-o adresă din partea D.N.A. documente legate de comisia de evaluare.”

Anchetatorii au descoperit, printre altele, că imaginile din timpul examenelor de la școala din Salcea nu au fost înregistrate, din cauza unor probleme tehnice. În acest context, acum sunt verificate toate lucrările elevilor care au dat probe, în cadrul Evaluării Naționale, odată cu fiul primarului. Dacă cercetarea aflată în curs stabilește că examenul a fost fraudat, Ministerul Educației aplică prevederile metodologiei de examen, respectiv anularea lucrării și nota 1 pe lucrarea respectivă.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook