Funeraliile reginei Ana s-au încheiatFuneraliile reginei Ana s-au încheiat! Sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei a fost depus în pronaosul noii Catedrale Arhiepiscopală din Curtea de Argeş. Cortegiul funerar a ajuns, astăzi, în jurul orei 15.45, cu trei sferturi de oră întârziere, la Curtea de Argeş, unde a fost oficiată o liturghie ortodoxă înainte ca sicriul să fie depus în pronaos. Pe traseu, convoiul a încetinit la trecerea prin mai multe localităţi, iar clopotele bisericilor au bătut îndelung, cortegiul fiind întâmpinat de sute de oameni cu flori, steaguri sau lumânări. La Catedrala din Curtea de Argeș cortegiul funerar a fost întâmpinat de localnici, dar și de susținători ai Casei regale veniți de la sute de kilometri distanţă special pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei Ana. Publicul a avut, însă, acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş. La ceremonia religioasă au asistat doar reprezentaţi ai Casei Regale a României şi ai celorlalte familii de viță nobilă din străinătate, care au venit în România pentru funeralii. De asemenea, au asistat reprezentanţi ai instituţiilor din România şi din Republica Moldova şi membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti. Regele Mihai nu a fost prezent la funeralii din cauza stării de sănătate. Slujba de înmormântare de la Curtea de Argeș a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, de IPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, IPS Calinic Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, de doi preoţi şi un diacon, iar coliva a fost făcută de măicuţele de la mănăstire. Slujba înmormântării a fost una obișnuită, dar scurtată la 30 de minute, potrivit programului stabilit de Casa Regală. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost așezat, apoi, în cripta din dreapta intrării în noua catedrală arhiepiscopală. Pe piatra funerară, sculptată cu ornamente florale, scrie simplu: "Ana". Cripta în care a fost înmormântată Regina Ana este lângă cea în care şi Regele Mihai îşi va dormi somnul de veci. Pe parcursaul zilei, în județul Argeș au fost mobilizate forțe impresionante de poliție și jandarmi, carer au asigurat ordinea și au vegheat la prevenirea incidentelor în timpul funeraliilor. Acestea au fost primele funeralii regale din ultimii 78 de ani. Guvernul României a decis ca ziua înmormântării Reginei Ana să fie zi de doliu naţional.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook