Grefierii, în grevă japoneză din cauza scăderii salariilor. Polițiștilor le crește leafa



Grefierii au fost astăzi în grevă japoneză, în semn de protest faţă de noul mod de calcul al drepturilor salariale! Ei susțin că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor pierde la salariu sume cuprinse între 36 şi 500 de lei. Activitatea instanţelor sau parchetelor nu a fost afectată de greva japoneză. Protestatarii nu şi-au întrerupt activitatea, exprimându-şi nemulţumirea prin purtarea unor banderole albe pe braţ. Dacă situaţia nu se va rezolva în următoarele zile, grefierii avertizează că vor ajunge la întreruperea activităţii. Protestatarii solicită totodată măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, între care adoptarea unui nou Statut al personalului de specialitate juridică din cadrul instanţelor şi parchetelor, precum şi înfiinţarea unei Direcţii de specialitate în cadrul Ministerului Justiţiei care să reprezinte, din punct de vedere profesional, activitatea grefierilor. În schimb salariile poliţiştilor au crescut, de astăzi, după ce ce, miercuri, a fost adoptat un ordin al ministrului Afacerilor Interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar, poliţiştilor şi personalului civil din MAI, care asigură punerea în aplicare, la nivelul acestui minister a prevederilor legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "În acest an, valoarea sporului acordat angajaților Ministerului Afacerilor Interne va fi cuprinsă între 5% şi 20%, în funcţie de condiţiile de desfăşurare a activităţii fiecăruia. Toate aceste creşteri se vor regăsi în salariile din luna martie 2018."

De asemenea, pentru circa 8.000, dintre cei peste 80.000 poliţişti din Poliţia Română şi din Poliţia de Frontieră Română, din ianuarie 2018 a încetat aplicarea unei majorări salariale care a funcţionat, conform legii, numai pentru 6 luni din anul 2017.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook