În semn de solidaritate



Lacrimi şi durere, după atentatul de la Barcelona, în care 15 oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 100, inclusiv trei români, au fost răniţi! Oficialii români au transmis astăzi, rând pe rând, mesaje de condoleanţe, în semn de respect faţă de victimele atentatului terorist.


ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter

"Premierul Mihai Tudose a fost primul politician român care a semnat în Cartea de condoleanţe deschisă aici, la Ambasada Spaniei. Prim-ministrul a transmis un mesaj de "solidaritate şi compasiune" cu poporul spaniol. El a afirmat că statul român este "pregătit şi dispus" să ofere tot sprijinul pentru tratarea românului rănit în atentatul de la Barcelona."


MIHAI TUDOSE, premierul României

"Nu sunt medic să spun eu unde poate fi mai bine tratat, ne-am oferit, am vorbit şi acum cu personalul de la Ambasada spaniolă şi cu domnul ministru al Sănătăţii, preşedintele Casei, dacă poate fi tratat în România şi familia doreşte acest lucru, în regulă. Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului."

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a semnat în Cartea de condoleanţe. El a transmis că este datoria şi obligaţia noastră să arătăm întreaga solidaritate cu poporul spaniol, inclusiv prin cooperarea la nivelul guvernelor pentru ca fenomenul terorismului să fie "îngrădit".

Nici preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a evitat Cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei. El a precizat că ţara noastră rămâne un aliat stabil în lupta împotriva terorismului. Totodată, el a apreciat că s-ar impune o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Mihai Tudose şi cu structurile din sistemul de ordine şi securitate naţională, legată de necesitatea ca Parlamentul să ia vreo măsură, în această sesiune, privind lupta împotriva terorismului.

În aceeaşi notă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că trebuie susţinută lupta împotriva terorismului.

LUDOVIC ORBAN, preşedintele PNL
"Am transmis condoleanţe pentru familiile victimelor, compasiunea noastră pentru poporul spaniol care trece prin încercări extrem de dificile ca urmare a atentatelor şi am reafirmat determinarea noastră de a susţine orice demers de luptă împotriva terorismului, acestei forme de nebunii care face atâtea victime printre oameni nevinovaţi."

În urma atentatului, un singur român se mai află internat, el fiind în stare stabilă. Bărbatul, de 33 de ani, s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupe şi cu un plămân perforat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook