Legea insolvenței persoanelor fizice, în vigoare mai devremeLegea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice va intra în vigoare la 31 octombrie, şi nu în 31 decembrie, aşa cum hotărâse Guvernul. Şi asta după ce Camera Deputaţilor a adoptat actul normativ de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă, pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii. Proiectul a fost adoptat cu 198 de voturi ”pentru”. Legea privind insolvenţa persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015. Actul normativ prevede ca orice român aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să aibă posibilitatea să-şi declare falimentul personal.

MIHNEA URS, reporter "Legea falimentului personal reglementează modalităţile prin care insolvenţa persoanelor fizice va putea fi soluţionată. Datornicii îşi vor putea face un plan de reeşalonare a datoriilor pe cinci ani, în faţa unei comisii de insolvenţă, sau pot beneficia de o procedură de lichidare în faţa instanţelor de judecată."

Potrivit iniţiatoarei legii, Ana Birchall, legea aduce o serie de avantaje: dacă sunt executări silite începute, acestea se suspendă odată cu declanşarea procedurii de insolvenţă, se stopează acumularea de dobânzi şi penalităţi pentru întârzierea la plată şi
sunt protejaţi cetăţenii, debitori de bună credinţă, sufocaţi de datorii. Legea urmează să fie trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook