Legea insolvenței persoanelor fizice, în vigoare mai devreme



Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice va intra în vigoare la 31 octombrie, şi nu în 31 decembrie, aşa cum hotărâse Guvernul. Şi asta după ce Camera Deputaţilor a adoptat actul normativ de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă, pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii. Proiectul a fost adoptat cu 198 de voturi ”pentru”. Legea privind insolvenţa persoanelor fizice a fost adoptată de Parlament în luna mai 2015. Actul normativ prevede ca orice român aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să aibă posibilitatea să-şi declare falimentul personal.

MIHNEA URS, reporter "Legea falimentului personal reglementează modalităţile prin care insolvenţa persoanelor fizice va putea fi soluţionată. Datornicii îşi vor putea face un plan de reeşalonare a datoriilor pe cinci ani, în faţa unei comisii de insolvenţă, sau pot beneficia de o procedură de lichidare în faţa instanţelor de judecată."

Potrivit iniţiatoarei legii, Ana Birchall, legea aduce o serie de avantaje: dacă sunt executări silite începute, acestea se suspendă odată cu declanşarea procedurii de insolvenţă, se stopează acumularea de dobânzi şi penalităţi pentru întârzierea la plată şi
sunt protejaţi cetăţenii, debitori de bună credinţă, sufocaţi de datorii. Legea urmează să fie trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Crusoe
Aventura

Crusoe

Eroul poveștii este un bărbat pe nume Robinson Crusoe care, împreună cu tovarășul său, naufragiază pe o insulă unde vor petrece 28 de ani. Doar amintirea iubitei sale îl poate ajuta pe Crusoe să nu își piardă mințile. Crusoe și prietenul său trebuie să își folosească întreaga inteligență pentru a supraviețui.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook