M.A.I. a convocat C.N.S.S.U., de teama pestei porcine africaneMăsuri urgente, dispuse de Ministerul Afacerilor Interne! Șeful Internelor, Dragoș Tudorache, a convocat Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, la solicitarea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor, după semnalarea pestei porcine africane în apropierea României. Autorităţile sanitar-veterinare din judeţele Buzău şi Vrancea sunt în alertă după apariţia unor astfel de cazuri în Republica Moldova. Medicii veterinari monitorizează fermele şi îi sfătuiesc pe administratorii fondurilor de vânătoare să raporteze orice deces în rândul mistreţilor. Până acum, medicii veterinari au prelevat 20 de probe de la un mistreţ găsit mort şi de la porcii bolnavi din gospodării, pe care le-au trimis la Bucureşti pentru analize. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, astăzi, că ”sunt toate semnele” că există unul sau două cazuri de pestă porcină africană în Republica Moldova, fiind trimise în Portugalia teste ale căror rezultate ar trebui să fie gata în zilele următoare. Ministrul a precizat că "ar fi un dezastru ca maladia să pătrundă în România", în condiţiile în care nu există vaccin şi singura soluţie ar fi uciderea porcilor şi, în plus, distrugerea cadavrelor. Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, pesta porcină africană nu-i afectează pe oameni.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook