Marcajele montane pe traseul Gura Diham - Poiana Izvoarelor, refăcute de voluntari



AMBIANȚĂ "Motiv pentru care unde este colegul vostru cu verde sau la următorul copac va trebui să facem încă un marcaj!"

Înarmați cu pensule, cutii de vopseluri, perii, mănuși de unică folosință și cu o dorință nebună de a schimba lucrurile în bine, 50 de voluntari, sprijniți de o companie de asigurări, au mers, ieri, pe munte pentru a reface indicatoarele montane. Beniamin este unul dintre ei. Alături de ceilalți voluntari a vopsit marcajele și a înlocuit săgețile indicatoare deteriorate, după ce, în urmă cu o lună, s-a pierdut pe munte, din cauza lipsei marcajelor montane.

VOX "De curând, am fost pe un traseu montan și m-am pierdut și am zis că e bine să vin să îi ajut pe ceilalți, să nu se piardă ca mine!"

Ca el, au fost și alți voluntari care au lăsat munca din birouri pentru o zi, în schimbul unei experiențe de neuitat.

VOX "Refacem aceste marcaje pentru că nu mai sunt vizibile, din cauza timpului și a calamităților naturale. Am înțeles că la 5-6 ani se refac și suntem bucuroși că participăm și noi."

VOX "Nu este foarte greu, cei-i drept. Dar la început, până ne obișnuim, este mai greu."

Traseul remarcat a fost Gura Diham - Poiana Izvoarelor, din județul Prahova.

DIANA ȚÂMPU, membru fondator, Asociația Turistică pentru Natură Oxigen "Noi împrospătăm marcajele, adică le revopsim, iar, în anumite locuri, unde copacii au fost tăiați sau dărâmați de furtună, punem pe alți copaci noi marcaje. Este o treabă grea, nu e ușor. Este uneori greu să urci la munte cu mâinile în buzunar, dar cu vopsea și perii în spate."

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Marcajele montane trebuie să fie amplasate la nivelul ochilor. Ele trebuie să fie vizibile de la o distanță cât mai mare, iar culorile utilizate pentru acestea sunt cele ale Tricolorului- roșu, galben și albastru."

Proiectul este unul mai amplu. De la începutul lunii iulie și până în prezent, voluntarii au îndepărtat arborii căzuți pe traseul Bușteni-Pichetul Roșu, au reabilitat Cabana Mălăiești, iar la vârful Omu vor să reamenajeze zona turistică.

MIHAI TECĂU, președinte, Directorat Omniasig Vienna Insurance Group "Astăzi, marcăm un traseu. Împreună cu colegii, ne simțim bine. Facem un lucru bun pentru societate, pentru oameni. Asigurăm acest traseu și cred că vor beneficia cei care vor merge în drumeție. E un drum și o ieșire foarte spectaculoasă."

Traseul Gura Diham - Poiana Izvoarelor este deschis pentru turiști tot anul.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook