Mii de pelerini au asistat la scoaterea raclei cu moaştele Sf. ParaschevaPelerinaj la Iași! Câteva mii de persoane au asistat la scoaterea raclei cu moaştele Sfintei Parascheva din Catedrala Mitropolitană. Aceasta a fost purtată pe umeri de către preoţi, iar după ce s-a făcut înconjurul Catedralei Mitropolitane, racla a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult. Pelerinii au aşteaptat la o coadă de peste un kilometru ca să se închine la raclă şi să se roage pentru sănătate. La Iaşi, au ajuns în această dimineață şi peste 6.000 de credincioşi din comuna Voluntari, de lângă Bucureşti, deplasarea efectuându-se cu peste 100 de autocare, puse la dispoziţie de către primăria din localitate.

Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către reprezentanţii Mitropoliei, ceai cald şi pachete cu mâncare. Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă oraşul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din România. Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor rămâne depuse în baldachinul din curtea catedralei din Iaşi până duminică. În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării, au stat şi câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu moaşte.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook