Ministrul Justiției va cere demisia șefei DNA, susține Sorin Roșca Stănescu



Se clatină scaunul șefei Direcției Naționale Anticorupție! După ce CCR a constatat că există un conflict juridic de natură constituţională între DNA şi Guvern și că ancheta procurorilor legată de adoptarea ordonanței de urgență 13 nu intra în competențele acestora, tot mai multe voci cer demisia Laurei Codruța Kovesi. Potrivit jurnalistului Sorin Roșca Stănescu, după ce a studiat motivarea Curții Constițutionale, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns la concluzia că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi trebuie să plece din funcție. Junalistul susține că ministrul va cere saptamâna viitoare demiterea lui Kovesi.

prin telefon: SORIN ROȘCA STĂNESCU, jurnalist "- Domnul Iohannis mâine sau poimâine, când ministrul Justiției îi va cere oficial demiterea doamnei Kovesi. - Ne spuneți dumneavoastră, pe surse, că săptămâna viitoare, îi cere ministrul Justiției? - Luni sau marți. Luni sau marți, ministrul Justiției va cere în mod oficial demiterea doamnei Kovesi, după ce a studiat weekendul acesta împreună cu partidul motivarea CCR. Se va ajunge la concluzia că trebuie solicitată demiterea."

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat la un post de televiziune că dacă ar mai fi fost în funcție ar fi cerut demiterea șefei DNA și nu ar mai fi așteptat ca propunerea să vină de la Ministerul Justiției.

prin telefon: TRAIAN BĂSESCU, fostul președinte al României "Nu așteptam să mă caute ministrul Justiției! Îl căutam eu și îi ceream să-mi trimită solicitarea de revocare din funcție. Realizez cât e de grav un astfel de precedent. Rețineți, în vremea când eu eram președinte, nu eram un adversar al doamnei Kovesi, dar aș fi cerut-o pentru oricare dintre cei care îndeplineau o funcție care țineau de mine."

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a cerut, vineri, ministrului Justiției, Tudorel Toader, să solicite demisia procurorului-șef al DNA. La rândul lui, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a exprimat punctul de vedere potrivit căruia decizia Curţii Constituţionale trebuia urmată de demisia lui Kovesi. Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei din 27 februarie, prin care s-a stabilit că DNA și-a depășit atribuțiile atunci când a inițiat o anchetă în cazul adoptării OUG 13. În opinia CCR, prin decizia procurorului, de începere a urmăririi penale în acest caz, s-a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat. CCR a mai constatat că, prin verificarea circumstanţelor în care a fost adoptată OUG 13/2017, DNA şi-a arogat o competenţă ce poate conduce la un blocaj instituţional.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook