Noi rezultate excelente pentru olimpicii români



Elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată la Kazan, s-au întors acasă cu trei medalii de argint și una de bronz. Medaliile de argint au fost câștigate de Costin Andrei Oncescu- Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, Andrei Costin Constantinescu –Liceul Internațional de Informatică București, și Andrei Popa- Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, iar bronzul a fost obținut de Radu Muntean-Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” București. La cea de-a 28 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, desfășurată în perioada 12-19 august, la Kazan, în Federația Rusă, au participat 306 elevi din 82 de țări. Medalii de aur și de argint au fost câștigate de elevii români şi la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Nicosia. Echipa României s-a clasat pe locul 1 dintr-un total de 11 țări participante. Tamio Vesa Nakajima, de la Liceul pedagogic `Nicolae Bolcaş` din Beiuș, medaliat cu argint la acest concurs, consideră că astfel de competiţii confirmă talentul pe care elevii români îl au în acest domeniu.

TAMIO VESA NAKAJIMA, medaliat argint

Adriana Vesa, mama olimpic

Tamio este cu atat mai fericit cu cât a luat şi premiul întâi la sectiunea de compoziţie a concursului Internaţional Pro Piano România ediţia 2016.

Inițiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparținut României, care a și găzduit în 1993, la Constanța, prima ediție a competiției. De atunci, Balcaniada de Informatică s-a mai desfășurat în România de două ori: în 2003 la Iași și în 2011 la Bistrița.

 

 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook