Noi rezultate excelente pentru olimpicii româniElevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată la Kazan, s-au întors acasă cu trei medalii de argint și una de bronz. Medaliile de argint au fost câștigate de Costin Andrei Oncescu- Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, Andrei Costin Constantinescu –Liceul Internațional de Informatică București, și Andrei Popa- Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, iar bronzul a fost obținut de Radu Muntean-Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” București. La cea de-a 28 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, desfășurată în perioada 12-19 august, la Kazan, în Federația Rusă, au participat 306 elevi din 82 de țări. Medalii de aur și de argint au fost câștigate de elevii români şi la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Nicosia. Echipa României s-a clasat pe locul 1 dintr-un total de 11 țări participante. Tamio Vesa Nakajima, de la Liceul pedagogic `Nicolae Bolcaş` din Beiuș, medaliat cu argint la acest concurs, consideră că astfel de competiţii confirmă talentul pe care elevii români îl au în acest domeniu.

TAMIO VESA NAKAJIMA, medaliat argint

Adriana Vesa, mama olimpic

Tamio este cu atat mai fericit cu cât a luat şi premiul întâi la sectiunea de compoziţie a concursului Internaţional Pro Piano România ediţia 2016.

Inițiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparținut României, care a și găzduit în 1993, la Constanța, prima ediție a competiției. De atunci, Balcaniada de Informatică s-a mai desfășurat în România de două ori: în 2003 la Iași și în 2011 la Bistrița.

 

 


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook