Noua Strategie Anticorupție, prezentată într-o conferință susținută de ministrul Justiției, Raluca PrunăNoua Strategie Națională Anticorupție 2016 - 2020 adoptată de Guvern, a fost prezentată, astăzi, de ministrul Justiției, Raluca Prună. Potrivit șefei Justiției, zeci de propuneri și observații formulate în procesul de consultare publică au fost incluse în forma finală a Strategiei. Printre inițiatorii propunerilor transmise în timpul consultării publice din perioada 17 iunie — 29 iulie se numără Consiliul Superior al Magistraturii, Cancelaria prim-ministrului, Institutul de Politici Publice și Direcția Generală Anticorupție. Raluca Prună a precizat că lupta împotriva corupției nu este o responsabilitate a statului, ci a cetățenilor, deoarece astfel de infracțiuni pot afecta viața fiecăruia în mod direct. De altfel, ministrul Justiției a amintit că mandatul acestui guvern a început pe fondul emotional al populației care a strigat în stradă "Coruptia Ucide".

RALUCA PRUNĂ, ministrul Justiției "Când am venit la Ministerul Justiției pe acest fond pe care nu îl uit am înțeles că am o obligație față de cetățeni care au ieșit în stradă și față de cei care nu au ieșit dar care gândesc la fel "Corupția Ucide". M-am gândit să răspund așteptărilor cetățenilor și să livrez un rezultat tangibil și concret în timpul mandatului pe care îl am la Ministerul Justiției."

Miercuri, Guvernul a aprobat Hotărârea privind aprobarea Strategiei naționaleNoua Strategie Națională Anticorupție 2016 - 2020 adoptată de Guvern, a fost prezentată, astăzi, de ministrul Justiției, Raluca Prună. Potrivit șefei Justiției, zeci de propuneri și observații formulate în procesul de consultare publică au fost incluse în forma finală a Strategiei. Printre inițiatorii propunerilor transmise anticorupție 2016 — 2020, a seturilor de indicatori de performanță, riscurilor asociate obiectivelor și măsurilor de strategie și a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum și a standardelor de publicare a informațiilor de interes public.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook