Periplul Cuminţeniei PământuluiCumințenia Pământului nu-și găsește locul! Ministrul Culturii, Corina Şuteu a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la mutarea sculpturii de la Muzeul Băncii Naţionale la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”. Șuteu spune că acţiunea are ca menire expunerea cât mai mare a operei, şi că aceasta nu va fi accesibilă doar bucureştenilor, deoarece va fi ”itinerată în România”. Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti“ este, în prezent, cea mai vizitată instituţie muzeală din Bucureşti, scrie ministrul Culturii. Şuteu recunoaşte caracterul atipic al acestei mutări şi spune că ministerul vrea să creeze un cadru dedicat aceastei lucrări, care să servească drept punct de plecare pentru o ”regândire contemporană” a Muzeului Satului. În mediul online, au apărut mai multe voci critice la adresa ideii de a muta sculptura, pentru care statul român a decis să plătească 11 milioane de euro până la finalul lunii noiembrie. Guvernul a decis şi constituirea Fondului Brâncuşi, din resursele căruia vor putea fi achiziţionate opere de artă contemporană şi opere care aparțin categoriei tezaurului patrimoniului cultural naţional.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook