Pregatiri intense la Curtea de Argeș, unde va fi înmormantată Regina Ana



Pregătiri intense pentru înmormântarea Reginei Ana! Aceasta va fi înmormântată la Curtea de Arges, dar catedrala nu este încă terminată. Oamenii lucrează pe toate fronturile să termine cât mai mult din lucrările la necropola regală. Chiar și așa însă, mai sunt lucrari care nu vor fi gata până la înmormântarea reginei Ana: pictura catedralei, dar si mai multe ornamente de pe plafon și din zona ferestrelor.

VOX, preot: „Mormintele sunt foarte frumos finisate, au culoarea alb, dar referitor la piatra funerară, aceasta o administrează și o aduce casa regală.”


VOX: “Este un eveniment de importanță capitala. Suntem in atentia întregii Europe și chiar a întregii lumi pentru că nu oricând o regină dintr-o familie atât de ilustră, cum e regina Ana se duce la cele veșnice.”

Sute de turiști au semnat deja în cartea de condoleanțe de la Castelul Peleș. Oamenii au aprins lumânări și au adus flori ca ultim omagiu pentru regina Ana.

AMBIANȚĂ, ghid: ”Dacă doriți să completați în cartea de condoleanțe pentru regina Ana. Vă puteți trece numele și semnătura, conform protocolului.”

VOX: “A avut o importanță mare pentru români și a sprijinit întotdeauna, chiar fiind de o alta origine. E o mare pierdere pentru țara noastra, da, într-adevăr.”

VOX: “Au venit aici, pe pământ românesc, și au făcut pentru România lucruri extraordinare. Drept dovada este și acest castel, care este o bijuterie.”
Ziua de 13 august a fost declarată de către Guvern zi de doliu național. Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş. Reprezentanții Casei Regale au anunțat că timp de 7 zile după înmormantare nu va fi permis accesul publicului în noua catedrală. Asta pentru că vor continua lucrarile la finisaje. Abia apoi se vor putea vizita mormintele regale de la Curtea de Argeș.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook