Pregatiri intense la Curtea de Argeș, unde va fi înmormantată Regina AnaPregătiri intense pentru înmormântarea Reginei Ana! Aceasta va fi înmormântată la Curtea de Arges, dar catedrala nu este încă terminată. Oamenii lucrează pe toate fronturile să termine cât mai mult din lucrările la necropola regală. Chiar și așa însă, mai sunt lucrari care nu vor fi gata până la înmormântarea reginei Ana: pictura catedralei, dar si mai multe ornamente de pe plafon și din zona ferestrelor.

VOX, preot: „Mormintele sunt foarte frumos finisate, au culoarea alb, dar referitor la piatra funerară, aceasta o administrează și o aduce casa regală.”


VOX: “Este un eveniment de importanță capitala. Suntem in atentia întregii Europe și chiar a întregii lumi pentru că nu oricând o regină dintr-o familie atât de ilustră, cum e regina Ana se duce la cele veșnice.”

Sute de turiști au semnat deja în cartea de condoleanțe de la Castelul Peleș. Oamenii au aprins lumânări și au adus flori ca ultim omagiu pentru regina Ana.

AMBIANȚĂ, ghid: ”Dacă doriți să completați în cartea de condoleanțe pentru regina Ana. Vă puteți trece numele și semnătura, conform protocolului.”

VOX: “A avut o importanță mare pentru români și a sprijinit întotdeauna, chiar fiind de o alta origine. E o mare pierdere pentru țara noastra, da, într-adevăr.”

VOX: “Au venit aici, pe pământ românesc, și au făcut pentru România lucruri extraordinare. Drept dovada este și acest castel, care este o bijuterie.”
Ziua de 13 august a fost declarată de către Guvern zi de doliu național. Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş. Reprezentanții Casei Regale au anunțat că timp de 7 zile după înmormantare nu va fi permis accesul publicului în noua catedrală. Asta pentru că vor continua lucrarile la finisaje. Abia apoi se vor putea vizita mormintele regale de la Curtea de Argeș.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook