Probleme la înscrierea în concursul pentru directori de școliProbleme la concursul pentru directorii unităților de învățământ! Schimbarea managerilor cu o rapiditate uimitoare și o metodologie publicată cu doar o lună înainte de începrea probelor, a generat reacții de nemulțumire în toate școlile din România. Fiecare cadru didactic care a dorit să se înscrie la concurs a fost nevoit să-și introducă portofoliul pe o platformă online. Demersul s-a dovedit, însă, anevoios, marcat de o mulțime de piedici.

FLORENTINA GASPAR, director, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" București "A fost destul de dificil să fie încărcat. Cred că s-a lucrat ceva. Eu sunt decisă să aflu toți acești termeni ai proiectului. Cred că nu sunt atât de mulți înscriși. Nu s-a înscris nimeni!"

Contrar motto-ului acestui proiect, "Educația - mai aproape de noi prin debirocratizare", cadrele didactice care s-au înscris la concursul pentru directori au avut de introdus pe platformă numeroase documente. De la cazier judiciar, certificat de naștere, certificat de căsătorie, carte de identitate, diplome și CV la certificat medical și ofertă managerială. In total, 18 documente obligatorii și multe alte documente justificative ale CV-ului care se regăsesc în fisa lor de evaluare.

FLORENTINA GASPAR, director, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" București "A fost o olimpiadă a hârtiilor de nedescris. Dacă acesta a fost scopul acestui concurs ca director cu experiență în domeniu să fie marginalizați, această metodologie și acest mod de a organiza concursul atinge acest scop."

Astfel, pe lângă înscrierea dificilă la acest concurs, un director în funcție trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de manager al instituției de învățământ, dar și să își desfășoare în bune condiții orele la clasă. Examenul scris urmează să aibă loc pe 12 octombrie, timp insuficient pentru a parcurge bibliografia de concurs, spun cadrele didactice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Doamna de portelan
Drama istorica

Doamna de portelan

Dramă istorică despre viaţa şi iubirile lui Yoo Jung, bazată pe fapte reale şi inspirată de Baek Pa-sun, personalitate a secolului XVI şi prima femeie care devine ceramist şi maestră în arta porţelanului în timpul dinastiei Joseon.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook